Zlate Piesky, u doslovnom prijevodu Zlatni pijesci, prirodno je jezero na rubu sjeveroistoka Bratislave. Ljeti je jedno od najpoznatijih okupljališta Slovaka, ali i mnogih turista. Privlači svojom ljepotom, mnogobrojnim aktivnostima, a i smještajem. Nalazi se u prijestolnici Slovačke što ga čini dobrom stanicom u istraživanju države ili same Bratislave.


Što nudi jezero?


Plaže stvorene od sitnog šljunka okružuju zelene livade, što Zlate Piesky čini pogodnim mjestom za obitelji i sve one željne dodatnih aktivnosti, posebice ljeti. Velike ga zelene površine čine jednim od najvećih sportskih i rekreacijskih prostora u Bratislavi. Na dva mjesta možete naći tobogane - jedan koji vodi u jezero, a drugi u bazen.

 

A post shared by Michaela (@michaela_mizu) on


U resortu možete iznajmiti vodeni bicikl, skijati na vodi, igrati tenis, odbojku na pijesku, nogomet, minigolf i stolni tenis, a postoji i dječje igralište. U središtu jezera nalazi se mali otok do kojeg možete otplivati.


Osim raznih zabavnih sadržaja, jezero je idealno za odmor jer imate apsolutno sve na jednom mjestu, što znači i nekoliko restorana, od fast fooda do klasičnih. Kavu možete popiti na nekoliko mjesta, a ako vam zatreba nešto posebno, shopping centar nalazi se u blizini i u njemu možete pronaći Tesco.


Zanimljivost o jezeru Zlate Piesky


1976. godine, 28. lipnja dogodila se najveća avionska nesreća na području bivše Čehoslovačke. Avion na ruti od Praga do Bratislave nije uspio sletjeti na obližnjem aerodromu i srušio se u jezero. Poginulo je 70 putnika i 6 članova posade.

 

A post shared by Nikola Maslík (@nikolamaslik) on


Cijene i smještaj


Ulaz na jezero plaća se, no u simboličnim iznosima: odrasla osoba će do 16 sati platiti 2 eura, a nakon 16 sati 1 euro. Studenti će proći nešto jeftinije, a dolazite li autom, parking ćete platiti 2 eura.


U Bratislavi možete pronaći povoljni smještaj. Ako želite biti u neposrednoj blizini jezera odaberite Pansion Pohodička, koji je smješten smješten je na rubu Bartislave, 2 kilometra od Zračne luke M. R. Štefánika i 800 metara od Zlaté Pieskyja. Bratislava nije prevelik grad i najvažnije se znamenitosti mogu istražiti u jednom danu. Preporučujemo vam da jedan dan rezervirate za razgled grada, a drugi za uživanje na jezeru Zlate Piesky. Naravno, svoj boravak možete produžiti ako za to imate vremena, ali i vikend je dobro rješenje!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju