1. Avetnjak - ovaj primat živi u jugoistočnoj Aziji, a karakteriziraju ga velike oči koje su veličine njegovog mozga i ekstremno teške glave. Tko bi rekao - mali mozak, velika glava, povlačite paralele?

2. Mudskipper - ovo je zapravo jedna vrsta ružne ribe koja može hodati po blatu! Tako smo nekako i mi nastali, zar ne?

3. Proboscis - Ovo su jedne od najvećih majmunskih vrsta, a nastanjuju uglavnom Aziju. Karakterizira ih ogroman nos kojim, prilikom komuniciranja s kolegama iz svoje vrste - rokću.

4. Dumbo hobotnica - Iako bi s lakoćom mogla proći pod slona, ova hobotnica je posebna po tome što su joj uši u biti - peraje.

5. Bald Uakari - Ova vrsta malih majmuna živi u Brazilu i Peruu na području Amazonske prašume, a ako je sretnete, prepoznat ćete je po žarko crvenoj glavi! Ova vrsta majmuna veoma je podložna zarazi od malarije. Podsjeća li vas na nekoga?

6. Cape Rain žaba - Ova bucmasta žaba tipična je za vlažna područja od Južne Afrike pa sve do Mediterana. Pred izumiranjem je te joj je potrebna zaštita.

7. Žirafoliki žižak - živi na području Madagasara, te je specifičan po crvenoj boji i dugom vratu koji pomalo podsjeća na onaj u žirafa.

8. Zvijezda košarica - ova zvijezda nastanjuje se u dubinama brojnih mora, a životni vijek joj je čak tridesetak godina.

9. Prozirna meduza - otkrivena tek 2013. godine od strane Okeanosovih istraživača, ova meduza izgleda kao vanzemaljac koji je svoje utočište pronašao u morskim dubinama.

10. Roughback Batfish - slika ove ribe bi vas mogla proganjati noćima svojim velikim crvenim usnama, koje izgledaju kao da su preslikane od neke francuske prijateljice noći.

Sve životinje potražite u galeriji!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju