Ay, ay, ay, ay, ay, Puerto Rico, pjevali su nekad Vaya Con Dios. I mi bi zapjevali isto, samo bi kod nas ovaj 'ay, ay, ay' značio vrlo vjerojatno poziv u pomoć!

Čak i ako obožavate visinu i u vašem rječniku ne postoji riječ 'strah' moguće je da će se nakon ovog iskustva u Portoriku rječnik proširiti! Naime, u Portoriku je otvoren popularni 'zipline' samo za najhrabrije u usporedbi s kojim vlakovi smrti u zabavnim parkovima diljem svijeta izgledaju tek kao obični tobogani!

> Na 150 metara visine: Navala adrenalina s pogledom na kanjon Cetine

Ovaj zipline dugačak je nešto više od 2 kilometra, a nalazi se oko 400 m iznad tla. Dovoljno je reći da je odmah i uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda kao najduži na svijetu.

Ime kojim je nazvan, 'El Monstruo' (monstrum) savršeno mu odgovara. Otvoren je prije desetak dana, a postiže se brzina i do 100 kilometara na sat, kojima ste prepušteni dok se ispod vas redaju planine, stabla, rijeke…

Naravno, nije dugo trebalo čekati dok neki hrabri avanturist snimku podjeli na bespućima Interneta, pa zahvaljujući njemu donosimo djelić te čarolije. Jasno, on nije jedini, jer zadnjih dana ovdje dolaze svi oni kojima venama umjesto krvi, teče adrenalin. Jeste li i vi možda među njima, ili ste zipline spremni gledati tek na ekranu?

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju