Umjesto klasičnih zobenih pahuljica s jogurtom i voćem, poslužite se malim kulinarskim trikovima i pripremite zdjelice pune okusa. Jagodama pojačajte mirisnu aromu sirupom od bazge, a pahuljice kratko popržite na tavi. Imate li mirisnog ulja od kokosa, iskoristite ga umjesto suncokretova ulja.
Sastojci za marinirane jagode sa svježim sirom i pahuljicama:
1/4 žličice cimeta
1/2 žličice ekstrakta vanilije
1/2 žličice vode
1/2 šalice zobenih pahuljica
žlica do dvije sirupa od bazge
svježi sir
Priprema:
1. Jagode očistite i narežite na ploške pa prelijte sirupom od bazge i ostavite pola sata.
2. U maloj šalici pomiješajte cimet, ekstrakt vanilije i vodu.
3. Rasporedite pahuljice na zagrijanoj tavi tanko premazanoj uljem pa ih popecite (oko minutu do dvije) pa dodajte mješavinu s cimetom, promiješajte i pržite još 2 minute.
4. U posudice stavite pahuljice, jagode i sir pa poslužite.