Umjesto klasičnih zobenih pahuljica s jogurtom i voćem, poslužite se malim kulinarskim trikovima i pripremite zdjelice pune okusa. Jagodama pojačajte mirisnu aromu sirupom od bazge, a pahuljice kratko popržite na tavi. Imate li mirisnog ulja od kokosa, iskoristite ga umjesto suncokretova ulja. 

Sastojci za marinirane jagode sa svježim sirom i pahuljicama: 

1/4 žličice cimeta
1/2 žličice ekstrakta vanilije
1/2 žličice vode
1/2 šalice zobenih pahuljica
žlica do dvije sirupa od bazge
svježi sir

Priprema:

1. Jagode očistite i narežite na ploške pa prelijte sirupom od bazge i ostavite pola sata.

2. U maloj šalici pomiješajte cimet, ekstrakt vanilije i vodu.

3. Rasporedite pahuljice na zagrijanoj tavi tanko premazanoj uljem pa ih popecite (oko minutu do dvije) pa dodajte mješavinu s cimetom, promiješajte i pržite još 2 minute. 

4. U posudice stavite pahuljice, jagode i sir pa poslužite.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju