Prvi i jedini hrvatski gastronomski putopis na engleskom jeziku, Croatia’s Finest, od subote, 1. listopada 2016., započeo je s prikazivanjem na National Geographic Channelu za azijsko tržište (Kina, Japan, Indija, Malezija, Saudijska Arabija, Južna Koreja, Bahrain, Ujedinjeni Arapski Emirati pa čak i dio Afrike).

Kroz sljedeće tri godine, s repriznim emitiranjima, više od pola milijarde ljudi moći će upoznati Hrvatsku, njezinu bogatu kulturnu baštinu, prirodne ljepote i vrhunsku gastonomsku ponudu što će, naglasimo, biti najveća promocija Hrvatske i hrvatskih proizvoda u svijetu do sada. Putopis se trenutno emitira 20 puta tjedno (svaki tjedan po dvije polusatne epizode s više repriznih emitiranja).

Croatia's Finest prvi je veliki hrvatski gastronomski putopis na engleskom jeziku koji se snimao na području cijele Hrvatske, a čija je zvijezda britanski MasterChef Dhruv Baker. U svakoj od epizoda, u trajanju od 30 minuta, Baker kuha na otvorenom i to na najljepšim lokacijama na kojima nitko do sada nije kuhao. Inspiriran autohtonim hrvatskim jelima, koje kuša na svakoj lokaciji koju posjećuje, britanski MasterChef u svakoj od epizoda pripravlja vlastite kreacije od svježih hrvatskih namirnica.

Ovaj gastronomski putopis uključuje dvadeset epizoda visoke profesionalne produkcije čiji je cilj prikazati zanimljive lokacije i proizvode, a sve u svrhu privlačenja turista i promocije Lijepe naše u svijetu.

‘Odradili smo velik posao i uložili puno truda i vremena, no to sve ne bi bilo moguće da važnost projekta nije prepoznalo Ministarstvo turizma i ministar Anton Kliman te Hrvatska turistička zajednica, na čelu s Ratomirom Ivčićem, koja je projekt i financijski potpomogla. Projekt je ujedno podržan i od strane predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović, na što smo jako ponosni’, izjavio je Tadija Kolovrat, izvršni producent putopisa Croatia’s Finest.

Producent i autor putopisa je Alen Nemet, režiju potpisuje Deni Husta, dok je tehnički producent Edvard Hudi.

Trenutno se pregovara i s drugim svjetskim TV kućama, pod vodstvom distribucijske kuće na europskom tržištu (Njemačka, Nizozemska, Španjolska, Italija, Poljska, Danska i Švedska) kao i drugim zemljama svijeta među kojima su Kanada, SAD, Brazil i Australija. Dakle, radi se o višemilijunskom gledateljstvu.

Osim National Geographic Channel-a za azijsko tržište, Croatia’s Finest se emitira čak i u Velikoj Britaniji i to na kanalu Holiday & Cruise TV- Sky Channel 256 a uskoro kreće emitiranje i u Rusiji.

Chefa Dhruva Bakera od početka karijere, koja je započela pobjedom na britanskom MasterChef-u 2010., prate sami superlativi. Rođen u Meksiku, a odrastao u Indiji i Tanzaniji, ovaj zaljubljenik u svjetske kuhinje svoja je iskustva prenio i u svoj londonski restoran Jolly Gardeners te nedugo objavljenoj kuharici Spice u kojoj Baker predstavlja i svoju kartu okusa. Upravo su začini, naime, bili najzaslužniji za Dhruvovu pobjedu na britanskom MasterChefu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju