Melanzane ala Parmiggiana

Sastojci:


1 kg patlidžan
500 g mozzarella
1 l pasirana rajčica
1 režanj češnjaka
3 žlice maslinovog ulja
150 g ribanog parmezana
Brašno
Sol

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

 Priprema:

1. Upalite pećnicu na 200°C.

2. Patlidžan narezati na kolute i obraditi na gril ploči.

3. Pripremiti pasiranu rajčicu tako da se maslinovo ulje zagrije s cijelim režnjem češnjaka i dodati rajčicu, kuhati dok ne zgusne.

4. Patlidžan uvaljati u brašno.

5. Slagati u slojevima: patlidžan , mozzarelu i rajčicu.

6. Završiti s rajčicom.

7. Staviti u pećnicu na 180°C.

8. Dvadesetak minuta prije kraja posuti parmezanom i zapeci.