Novo normalno natjeralo nas je i na drugačije oblike odmora. Kampiranje tako mnogi smatraju boljim izborom od odlaska u hotele, a za to je potrebna dobra kamp-prikolica. Jednu takvu sastavio je varaždinski inovator Siniša Vugrek.

„Ideja je bila da se u jako malom prostoru uspije napraviti sve što čovjeku treba za jedan kamperski izlet. Bit kampiranja je sloboda, a ideja ovoga je da si brz, da si slobodan, da si za pet do deset minuta spreman otići kamo god hoćeš“, opisao je svoj izum.

U stražnjem dijelu kampera koji izgleda kao prtljažnik nalazi se njegova kuhinja u kojoj je frižider od 36 litara, kuhalo s dvije ploče i televizor koji se može izvući van da se pogleda neka serija dok se kuha. No kuhinja je opremljena i s inovativnim rješenjima za lakše kuhanje.

„Ideja je bila da se ne koristi ruka dok se koristi voda, znači stavili smo prekidač za nogu, kad se stisne prekidač onda voda počne teći da obje ruke budu slobodne da se može lijepo komotno prati suđe“, objašnjava Vugrek.

Iako kamper izgleda zaista malo, unutra se zapravo nalazi dnevni boravak sasvim dovoljan za dvoje. Dvosjed na razvlačenje, televizor, radio, USB utičnice za punjenje pametnih telefona, pa čak i otvor na krovu s mrežicom protiv komaraca. Kamper je inovativan i kad je u pitanju moderna energija.

„Koristi solarne panele za napajanje, pa je dva do tri sata dnevnog svjetla dovoljno da se baterija dopuni. A što se tiče vučnog vozila, dovoljno je vozilo s nekakvih 100 konja, potrošnja je veća za pola litre, eventualno litru“, tvrdi inovator te dodaje kako se radi o izvoznom proizvodu koji cilja na austrijsko, njemačko i skandinavsko tržište.

Prošle je godine radio prototip, a dosad je dobio već tri narudžbe, sve iz Njemačke. Stil kampera je, kaže, onaj iz četrdesetih i pedesetih godina u SAD-u.

„Odrastao sam na rocku i bavim se muzikom. Uvijek stvaram nekakve stvari koje su nekonvencionalne. Godinama se bavim izradom skulptura, recikliram stari metal u većini slučajeva. Mislim da je cilj u životu spojiti zabavu sa poslom jer kad radiš ono što voliš, onda u biti ne radiš“, zaključio je ovaj neobični izumitelj.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju