S obzirom na trenutačnu ograničenost dostupnih zrakoplovnih letova, ljudi traže nove načine za putovanje i istraživanje destinacija imajući na umu preporuke o socijalnom distanciranju. Ne čudi stoga što je porastao broj osoba koji žele nabaviti kamper za svoje ljetovanje.

S druge strane, mnogi se ne žele previše udaljavati od udobnosti vlastitog doma. No što ako možete putovati te istovremeno uživati u svoja četiri zida?

Podmornica za dvoje Nemo - 2 Odabrano Podmornica za dvoje koju možete dovući do mora na prikolici automobila

Nizozemska tvrtka HAAKS osmislila je mobilne kampere napravljene od visokokvalitetnih te izdržljivih materijala koji se pretvaraju u kuću na dva kata dimenzija 400 x 228 x 252 centimetara.

Savršeno se spajaju i odvajaju s Fiat Ducata, a pomoću modificiranog modela kombija možete ih prebaciti na bilo koje mjesto.

Jednom kada ste pronašli savršeno mjesto za kampiranje pritiskom na gumb prebacite mobilni kamper na tlo, a hidrauličke noge fiksirat će kućicu na željenu poziciju.

Unutrašnjost mobilnog kampera Unutrašnjost mobilnog kampera (Foto: HAAKS Campers)

Unutar kampera nalazi se kuhinja sa sudoperom, indukcijskom pločom za kuhanje i minihladnjakom. Solarne ploče u kombinaciji s baterijama omogućavaju rad svih uređaja. Tu je i ugrađena klupa sa stolom na kojoj možete jesti sve obroke, mini WC i kupaonica s tušem.

Termosica - 5 Odabrano Prijenosni sef za plažu: Termosica koja čuva lovu od lopova

Najbolji dio? Spavaća soba na drugom katu! Uz kuhinju se nalaze stepenice koje vas vode u gornji dio kampera s automatski podesivim krovom, a na koji stane madrac za bračni krevet. Povrh svega, spavaća soba ima i prozor koji gleda direktno prema nebu.

Cijena mobilnog kampera s Fiat Ducatom iznosi oko 130.000 eura, odnosno 985.000 kuna.

Kako izgledaju HAAKS kamperi, provjerite u našoj fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju