Houston, grad i luka u južnom Texasu udaljen 80 km od obale Meksičkoga zaljeva, četvrti je grad po veličini u SAD-u. Užurbani centar Houstona ima i skrivenu stranu, mrežu tunela dugačku oko 11 kilometara. Prolazima pod zemljom stanovnici se koriste svaki dan kako bi brže stigli na posao ili se kretali po gradu bez straha od velikih vrućina ili vremenskih (ne)prilika.

Mreža klimatiziranih pješačkih staza povezuje desetke uredskih zgrada s raznim drugim lokacijama, poput restorana i trgovina. Tuneli su niknuli pod zemljom 1930-ih, a prošireni su 50-ih i 60-ih godina kako bi radnici Houstona brže došli na posao bez topljenja na vrućem teksaškom suncu.

Minneapolis Skyways Zanimljivosti Hladnoća, tuča i kiša im ne mogu ništa: Grad u kojem satima možete lutati po centru, a da ne izađete na ulicu

U pauzama tuneli su im poslužili za posjet liječniku, odlazak u banku, poštu ili u trgovine, kao i kraći put do restorana za ručak. Tuneli u Houstonu otvoreni su za sve, osobito ako želite istražiti središte grada za vrijeme visokih temperatura. Lako možete doći do najrazličitijih restorana, specijaliziranih trgovina, suvenirnica ili pak krenuti u obilazak s vodičem jednom od turističkih tura.

Do tunela se možete spustiti iz brojnih zgrada koje imaju pokretne stepenice i dizala te su otvorene za javnost tijekom uobičajenog radnog vremena ili možete ući s ulice na nekoliko lokacija.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju