Tražite li tržnicu koja ima sve za neki ezoterični projekt ili čarobnjački ritual, morat ćete potegnuti do Meksika, gdje se u glavnom gradu nalazi Mercado de Sonora. Takav labirint štandova natrpanih neobičnim bočicama u kojima se kriju svakojaki napici, amajlije, vudu-lutke i druge stvarčice ne može se vidjeti nigdje drugdje na svijetu.

Halucinogeno bilje i pripravci koji se od njih mućkaju, kao i ilegalne životinje ondje također nisu rijetkost. Osim toga, u Sonori možete sudjelovati i na tretmanu duhovnog čišćenja u oblaku tamjana, prilikom čega će vas i dobro iščetkati biljem.

Oaza praznovjerja, obilje boja, mirisa i ekscentričnih prodavača je poput kakve predstave koje zaljubljenici u misticizam ne propuštaju. Brige se ondje rješavaju magičnim sapunima, svetim vodicama u spreju ili pićima uz dodatak toloachea, biljke uz koju se, ovisno o dozi, možete lakše zaljubiti, izliječiti od bolesti – ili umrijeti. Ta „paklena smokva“ koristi se kao afrodizijak i ljubavni napitak te analgetik, a toliko je toksična da samo koja kap previše može biti fatalna. Šamani su njene listove motali u cigare i pušili kako bi upoznali druge razine svijesti.

Osim napitaka i praškova koji mogu izazvati smrt, prodavači na živopisnoj meksičkoj tržnici nude i voće, povrće, kao i životinje u kavezima poput koza, pasa i zečeva, plišance, preparirane šišmiše i piñate koje vise sa štandova, jezive lutke, igračke s likom Isusa, kao i raznu kozmetiku. Od igle do lokomotive – ondje možete kupiti gotovo sve što poželite. Za razliku od azijskih tržnica, ovdje nema cjenjkanja, a cijene su povoljne.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju