Život u Hong Kongu iznimno je skup. Štoviše, prema istraživanju financijske konzultantske tvrtke Mercer ova posebna administrativna regija Kine smatra se najskupljim mjestom za život već treću godinu zaredom.

Panorama Hong Konga ispresijecana je visokim neboderima i zgradama koje nude stanove za svaki ukus i džep. Najjeftinije je iznajmiti jednosobni stan, a koji se u prosjeku iznajmljuju po cijeni od 1300 do 2300 eura.

U četvrti Quarry Bay smještena je neobična zgrada distopijskog izgleda koja se naziva Čudovište, a koja nudi jeftiniji smještaj.

Jeftini smještaj u najskupljem gradu na svijetu

Čudovište zapravo nije jedna nego pet monumentalnih i međusobno povezanih zgrada koje čine kompleks s 2243 stanova, a u kojima živi oko 10.000 stanovnika.

Vlada ju je izgradila šezdesetih godina prošlog stoljeća nakon naglog povećanja stanovništva kako bi ljudima s niskim primanjima ponudili mjesto za život.

YouTuberica Ashley Kim pokazala je kako izgleda život u Čudovištu. Prošle je godine živjela u stanu od 9 kvadrata i kako kaže, nije joj bilo tako loše kao što se možda u prvi mah čini.

Njezin stan od 9 kvadrata obuhvaćao je jednu prostoriju, a koja je bila podijeljena na spavaći dio, radni kutak, kuhinju i skladišni prostor.

U trenutku traženja životnog prostora, mali stanovi u Čudovištu iznajmljivali su se po cijeni od 465 do 800-injak eura. Što se za te novce može dobiti u Hong-Kongu, provjerite u njezinom YouTube videu u nastavku teksta.

Otok veličine Malog Brijuna na koji su nagurali većinu stanovništva grada Rijeke Drugi najnaseljeniji otok na svijetu Ap Lei Chau, Hong Kong - 1 Drugi najnaseljeniji otok na svijetu Ap Lei Chau, Hong Kong - 3 Drugi najnaseljeniji otok na svijetu Ap Lei Chau, Hong Kong - 4 +0 Drugi najnaseljeniji otok na svijetu Ap Lei Chau, Hong Kong - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju