Kao putnik, možda ćete imati mnogo pitanja o letenju. Kako zrakoplov ostaje u zraku? Kako se zapravo zaposliti kao stjuardesa? Je li doista opasno piti vodu iz slavine u avionu?

No, kako donosi portal Travel + Leisure, Southwest Airlines daje vam odgovor na pitanje o kojem možda nikada prije niste razmišljali: Gdje idu sjedala iz zrakoplova kada se avion preuređuje?

Sjedala - 1 Sjedala - 1 (Foto: Getty Images)

Iz ove aviokompanije na Twitteru su postavili pitanje: “Jeste li znali kako svaki avion Southwesta svake četiri godine dobiva potpuni remont? Jeste li se ikada zapitali gdje nestaju sve te kožne presvlake za sjedala?”

U dodatnom tweetu objasnili su kako je od 2014. godine donirano više od "1,5 milijuna eura vrijednosti kožnih presvlaka za zrakoplovna sjedala raznim organizacijama koje se bave zapošljavanjima, edukacijama i drugim društvenim pogodnostima za zajednice." Jedna posebna neprofitna organizacija s kojom Southwest surađuje je Unshattered, tvrtka koja reciklira odloženu kožu u ručno izrađene putne torbe i dodatke.

"Preradom kožnih presvlaka za sjedala preko naših partnera kao što je Unshattered, Southwest i naši partneri transformirali su otpadne materijale u prekrasne nove proizvode, a sve to vraćali zajednicama diljem svijeta", rekao je glasnogovornik Southwesta za Travel + Leisure.

Sjedala - 5 Sjedala - 5 (Foto: Getty Images)

Inače, tvrtka Unshattered zapošljava žene koje se liječe od raznih ovisnosti, te ima cilj osigurati njihovu ekonomsku neovisnost. Svi proizvodi koji se rade, i izgledaju kao da su napravljeni za ljude koji često putuju, a izrađeni su od prepoznatljive plave kože. Također, i sam naziv je i više no prikladan – „Possibilities take Flight“.

U svakom slučaju, ova je tvrtka našla koristan način upotrebe starih sjedala, a vjerujemo da na isti način razmišljaju i ostale mnogobrojne aviokompanije.

Kontrola leta: Sve što niste znali o ljudima koji brinu za zračni promet Aerodrom Zrakoplov - 4 Qatar Airways - 4 +0 Zračna luka

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju