I prije nego što se dućani otvore, klimatizirani prostor trgovačkih centara u Rijadu preplave rekreativci iz cijelog grada jer im je vani prevruće za trčanje i hodanje.

Iako su temperature nešto blaže u listopadu, u Saudijskoj Arabiji, dnevne temperature se još uvijek penju do 40 stupnjeva Celzija. Kako kažu, rekreativcima su teretane dosadile, a i prostora za vježbanje u zatvorenom im je premalo. Osim toga, ne podržavaju niti visoke cijene članarina. Kao plusevi se navode siguran prostor za žene, nezagađen zrak i činjenica da u trgovačkom centru nema prometa.

Trgovački centar u Rijadu Trgovački centar u Rijadu (Foto: Profimedia)

Otprilike jedan od pet odraslih Saudijaca je pretio, a kako bi smanjili problem nacije, Saudijci su počeli organizirati trke, kao što je primjerice Riyadh Marathon, koji je ove godine privukao tisuće trkača na ulice glavnog grada.

Također, radi se i na na 135 kilometara dugačkoj gradskoj zoni sa stazama za pješake, bicikliste i jahače. Dok zelena kralježnica grada ne bude dovršena, grupice trkača u trgovačkim centrima grada bit će uobičajen prizor. 

Europski park od kojeg će vam se zavrtjeti u glavi: Omiljeno mjesto za druženje u kojem "živi cijeli svijet" Superkilen - 2 Superkilen - 3 Superkilen - 4 +1 Superkilen - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju