Otkako su brojne zemlje i regije u karanteni zbog pandemije koronavirusa, događaju se zapanjujuće stvari diljem svijeta, a vezane za zdravlje planeta. 

Tako se more u kanalima Venecije razbistrilo, a zabrana kretanja te odgode svih putovanja u trećem mjesecu utjecale su i na Tajland te Japan. Po ulicama ovih zemalja primjećene su grupe majmuna u potrazi za hranom, koju su im inače svesrdno davali turisti.

Venecija Putovanja Po svjetski poznatim kanalima brodovi više ne plove, ali more u Veneciji zato već dugo nije bilo tako čisto

Teška industrija i veliki broj stanovnika u Kini već desetljećima utječe na kvalitetu zraka. Nedavne satelitske snimke NASA-e pokazale su da se značajno smanjilo onečišćenje zraka u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta, a pogotovo u središtu pandemije koronavirusa u Wuhanu.

NASA je još u veljači zabilježila dramatičan pad otrovnog plina dušikovog oksida u ovom kineskom gradu. Dušikov oksid je uglavnom nusproizvod automobila, industrije i termoelektrana.

Avion Zanimljivosti Koronavirus "zaslužan" za najdulji putnički let u povijesti!

Ograničavanje kretanja te smanjenje zračnog, riječnog te cestovnog prometa utjecalo je i na neke dijelove Sjedinjenih Amerčkih Država.

Prve analize podataka satelita Sentinel-5P Europske svemirske agencije pokazalo je da su se značajno smanjile količine dušikovog oksida u Los Angelesu, Seattleu, New Yorku, Chicagu i Atlanti.

Isti satelit zablježio je i drastični pad otrovnih plinova iznad sjeverne Italije, koja je najjače pogođena koronavirusom, a koja je u karanteni još od veljače.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju