Na društvenim mrežama širi se video napuštene vile na plaži La Puntilla u mjestu Costa del Sol u Salvadoru koju zapljuskuje Tihi ocean. Zbog pozicije građevine čini se kao da se nasukala na obali što je izazvalo brojna nagađanja među komentatorima. Svi se pitaju – kako je monumentalna betonska građevina završila baš na ovom mjestu?

Slika nije dostupna Zanimljivosti 10 misterija o Bermudskom trokutu koje nitko ne može objasniti

Klimatske promjene, loša gradnja i izvanzemaljske intervencije najčešći su pokušaji odgonetanja ove misterije. Lokalne novine La Prensa Grafica, pak, objavile su kako je najvjerojatnije riječ o hotelu Puerto Ventura koji je izgrađen na plaži kako bi se njegovi gosti osjećali što bliže moru.

Hotel je navodno stradao od posljedica uragana Mitch još 1998. godine, a otada je napušten i propada. Bio je mala tajna lokalnog stanovništva, a zahvaljujući društvenim mrežama u vrlo kratkom vremenu postao je općepoznati fakt među ljubiteljima misterija.

Neki tvrde da je građevina ukleta te da je noću opsjeda „visoki muškarac“. Sve ove priče dodatno su rasplamsale maštu znatiželjnika, pa je napuštena vila postala mini turistička atrakcija u ovom mjestu koje je otprilike 75 kilometara udaljena od glavnog grada Salvadora.

Ruski kampovi - 7 Zanimljivosti Zaboravljena prošlost: Tajna iza 2000 napuštenih ljetnih kampova u Rusiji

Iako su na vanjskim zidovima istaknuta upozorenja, mnogi ih zanemaruju te se penju dotrajalim stepeništem unutar polupotopljene građevine kako bi je bolje istražili. To se definitivno ne preporučuje činiti. Količina vode koja se nalazi unutar građevine, pak, ovisi o dobu dana, odnosno plimi i oseki.

Kako izgleda misteriozna vila na plaži La Puntilla u Salvadoru i zašto privlači znatiželjne turiste, otkrijte u YouTube videu.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju