Najtanja kuća na svijetu nalazi se u Varšavi i djelo je poljskog arhitekta Jakuba Szczęsnyja. Čim je bila dovršena 2012. godine, privukla je gomilu ljudi koji su htjeli vidjeti kako izgleda dom koji u najužem dijelu broji tek 92 cm, a na najdebljem 152 cm, kako je zapisano u Guinnessovoj knjizi rekorda.

Bez obzira na siromašnih 14 kvadrata, u kući su na dva kata raspoređene spavaća soba, kuhinja i kupaonica. Za blagovaonskim stolom mogu jesti samo dvije osobe, u hladnjaku ima mjesta samo za dva pića, a kako nema prozora koji se mogu otvoriti, nema ni straha od propuha.

Keretova kuća ime je dobila prema izraelskom piscu i redatelju Etgaru Keretu, koji je bio njezin prvi stanar, a kako ne zadovoljava lokalne propise, nema ni dozvolu kao mjesto za stanovanje, nego se deklarira kao umjetnička instalacija. Kako izgleda struktura čeličnog okvira stisnutog između dviju zgrada u Varšavi, možete vidjeti u između ulica Chłodna 22 i Żelazna 74, a slobodno kliknite i na video pa virtualno zavirite u Keretovu kuću.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju