Gspon, Švicarska
Najviše nogometno igralište u Europi izdiže se na visini od oko 2000 metara u Švicarskoj, a dom je amaterskog nogometnog kluba NK Gspon u Gsponu. Nazvano je prema nogometašu Ottmaru Hitzfeldu, a privlači mnoge svojom neobičnom pozicijom – okruženo planinama i netaknutom prirodom.

Henningsvær, Norveška

U ribarskom mjestu Henningsvær u arhipelagu Lofoten u Norveškoj skriva se jedno od najljepših nogometnih igrališta na svijetu. Mnogi se pitaju kako nogometaši iz lokalnog kluba uopće mogu igrati okruženi ovakvom ljepotom?

Lofoti Zanimljivosti Najljepši na svijetu: Stadion u europskom selu koji treba vidjeti barem jednom u životu

Al Hajar, Oman
Produkcijska kuća napravila je nogometno igralište za snimanje spota za jedan popularni brend automobila u planinama Al Hajar u Omanu 2016. godine. Kada je snimanje bilo gotovo, za sobom su ostavili nogometni teren „usred ničega“. Njime se danas služe djeca iz okolnih sela.

Qeqertarsauq, Grenland
Nogometno igralište u Qeqertarsauqu na Grenlandu čuđenje je u svijetu. Napravljeno je, dakako, od umjetne trave, a okruženo je – odlomljenim komadima ledenjaka.

Mahibadhoo, Malidivi
Nogomet je popularan sport na Maldivima, a nogometni tereni smješteni su na neočekivanim mjestima. Kao što je slučaj s ovim igralištem uz pješčanu plažu na otoku Mahibadhoo.

Eiði, Farski otoci
Nogometno igralište Eiði smješteno je uz rub mora te okruženo planinama u istoimenom selu na Farskim otocima. Ovdje živi tek 700-tinjak stanovnika. Nekad je to bilo glavno igralište nogometnog kluba EB/Streymur, danas se koristi kao mjesto za kampiranje turista. Unatoč tome, i dalje ostavlja bez daha zbog mjesta na kojem se nalazi.

Kali, Ugljan Putovanja Samo kod nas: 3 stvari zbog kojih morate posjetiti Ugljan

Sutomišćica, Ugljan
Kakav bi po popis najljepših nogometnih igrališta bio bez onoga u Sutomišćici na otoku Ugljanu u Hrvatskoj? Zbog blizine mora stadion je okružen specijalnom mrežom koja sprječava gubitak nogometne lopte u velikom plavetnilu. Njime se služe nogometaši NŠK-a Sv. Mihovil.

Pogledajte neobične terene u našoj fotogaleriji, a potom dajte svoj glas u našoj anketi.

Gdje se nalazi najljepši nogometni teren na svijetu?

  • Sutomišćica, Ugljan
  • Eiði, Farski otoci
  • Mahibadhoo, Malidivi
  • Qeqertarsauq, Grenland
  • Al Hajar, Oman
  • Gspon, Švicarska
  • Henningsvær, Norveška

glasova:

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju