Gspon, Švicarska
Najviše nogometno igralište u Europi izdiže se na visini od oko 2000 metara u Švicarskoj, a dom je amaterskog nogometnog kluba NK Gspon u Gsponu. Nazvano je prema nogometašu Ottmaru Hitzfeldu, a privlači mnoge svojom neobičnom pozicijom – okruženo planinama i netaknutom prirodom.

Henningsvær, Norveška

U ribarskom mjestu Henningsvær u arhipelagu Lofoten u Norveškoj skriva se jedno od najljepših nogometnih igrališta na svijetu. Mnogi se pitaju kako nogometaši iz lokalnog kluba uopće mogu igrati okruženi ovakvom ljepotom?

Lofoti Zanimljivosti Najljepši na svijetu: Stadion u europskom selu koji treba vidjeti barem jednom u životu

Al Hajar, Oman
Produkcijska kuća napravila je nogometno igralište za snimanje spota za jedan popularni brend automobila u planinama Al Hajar u Omanu 2016. godine. Kada je snimanje bilo gotovo, za sobom su ostavili nogometni teren „usred ničega“. Njime se danas služe djeca iz okolnih sela.

Qeqertarsauq, Grenland
Nogometno igralište u Qeqertarsauqu na Grenlandu čuđenje je u svijetu. Napravljeno je, dakako, od umjetne trave, a okruženo je – odlomljenim komadima ledenjaka.

Nogometno igralište u selu Eidi na Farskim otocima Nogometno igralište u selu Eidi na Farskim otocima (Foto: Shutterstock)

Mahibadhoo, Malidivi
Nogomet je popularan sport na Maldivima, a nogometni tereni smješteni su na neočekivanim mjestima. Kao što je slučaj s ovim igralištem uz pješčanu plažu na otoku Mahibadhoo.

Eiði, Farski otoci
Nogometno igralište Eiði smješteno je uz rub mora te okruženo planinama u istoimenom selu na Farskim otocima. Ovdje živi tek 700-tinjak stanovnika. Nekad je to bilo glavno igralište nogometnog kluba EB/Streymur, danas se koristi kao mjesto za kampiranje turista. Unatoč tome, i dalje ostavlja bez daha zbog mjesta na kojem se nalazi.

Ugljan - 5 Putovanja Samo kod nas: 3 stvari zbog kojih morate posjetiti Ugljan

Sutomišćica, Ugljan
Kakav bi po popis najljepših nogometnih igrališta bio bez onoga u Sutomišćici na otoku Ugljanu u Hrvatskoj? Zbog blizine mora stadion je okružen specijalnom mrežom koja sprječava gubitak nogometne lopte u velikom plavetnilu. Njime se služe nogometaši NŠK-a Sv. Mihovil.

Pogledajte neobične terene u našoj fotogaleriji, a potom dajte svoj glas u našoj anketi.

Ankete

(8733) Gdje se nalazi najljepši nogometni teren na svijetu?

rezultati povratak glasova1657
rezultati

Nogometno igralište na otoku Mahibadhoo na Maldivima Nogometno igralište na otoku Mahibadhoo na Maldivima (Foto: Shutterstock)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju