Zagrebete li, ili u ovom slučaju – zaronite, ispod površine možete pronaći predivne stvari, kao što je primjerice nestvarno lijepi svijet skulptura u Muzeju podvodne umjetnosti u Australiji čija je uloga potaknuti stvaranje morskog života. 

Skulpture koje nose snažnu poruku pronaći ćete nedaleko od obalnog grada Townsvillea, a iza njih stoji britanski umjetnik, kipar, profesionalni fotograf i aktivist za zaštitu okoliša, Jason deCaires Taylor.

Muzej u koji se ulazi s maskom i perajama na morskom dnu ima umjetnička djela izrađena od materijala koji je sličan kamenu i ojačan nehrđajućim čelikom. Osim što su nevjerojatno lijepe, skulpture imaju ulogu zaštitnica grebena jer će se na njima, s vremenom nastaniti morski stanovnici. 

Skulpture zajedničkog naziva Ocean sentinels već je prekrio tanak sloj zelenih algi, a ondje se vrzmaju i jata riba, kao i morske zvijezde. Površina i oblici umjetničkih posebno su osmišljene kako bi privukle novi život, a s vremenom će koralji i spužve promijeniti njihov izgled. Zbog zagrijavanja mora koje prijeti brojnim vrstama, Muzej podvodne umjetnosti u Australiji ima ulogu čuvara okoliša koji posjetitelje poučava kako možemo produljiti život jedinom domu kojeg imamo.

Spektakularna razglednica Osijeka – 50 godina nakon! OSCANS - 11 OSCANS - 10 OSCANS - 9 +7 OSCANS - 8

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju