Dok koronavirus i dalje kvari planove ugostiteljima diljem svijeta, njujorške gradske vlasti početkom hladnijih dana omogućile su restoranima i barovima da na terasama postave kupole u kojima gosti mogu uživati u jelu i piću.

Kako bi preživjeli dok situacija ne dopusti neometano druženje, ulice metropola sve više nalikuju kakvim znanstvenofantastičnim filmskim kulisama. Od prozirnih balona do šatora i drvenih kućica, vlasnici restorana i kafića pokušavaju na sve načine zadržati goste, a samim time i posao bez obzira na snijeg, kišu ili vjetar.

Reakcije gostiju su šarene, no velik broj ih se slaže kako su mali dnevni boravci na otvorenom dovoljno udobni da u njima uživaju u druženju dalje od stanova u kojima su posljednjih mjeseci ionako proveli većinu svojeg vremena.

Većina šatora prima do šest ljudi, a navodno se dezinficiraju nakon što gosti završe s jelom i pićem. Stručnjaci sumnjaju u to koliko se takav prostor uopće može učinkovito očistiti, a u plastičnim kupolama postoji i rizik od požara.

„„Samo zato što ste u zasebnom mjehuriću, to ne znači da ste sigurni. Zapravo, mogli biste imati veći rizik za zarazu nađete li se s nekime tko zaražen u takvom prostoru nego negdje drugdje“, tvrdi liječnik Dr. Abraar Karan.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju