Villa CH730 pravo je malo arhitektonsko čudo. Riječ je o vili izgrađenoj na litici u naselju Channiir u Libanonu. S obzirom na to da leži na komadu zemlje od tek 810 kvadratnih metara, arhitekti iz tvrtke Daz Architects morali su biti kreativni kad su osmišljavali izgled te kuće od 567 četvornih metara.

Vila je pozicionirana na nadmorskoj visini od 500 metara, a na padini visokoj 25 metara koja gleda na dolinu u Channiiru. Projektirana je tako da se savršeno uklopi u okolicu, a slučajnom promatraču izgledat će kao da visi s litice.

Slika nije dostupna Putovanja Podzemno čudo u Istri: Napušteni "grad" pod zemljom u kojem danas živi samo čovječja ribica

Istovremeno, pruža maksimalnu udobnost vlasnicima. Kuća ima podrum koji izlazi na terasu s beskonačnim bazenom, prizemlje s modernom dnevnom sobom i kuhinjom te prvi kat sa spavaćim sobama i kupaonicama.

"Nagib je igrao važnu ulogu u izgledu kuće," izjavili su u tvrtki Daz Architects, stoga su je postavili na monolitnu betonsku konstrukciju s platformom od crnog stakla.

Kako izgleda Villa CH730, provjerite u našoj fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju