Život u New Yorku iznimno je skup. Prosječni mjesečni najam u Velikoj Jabuci iznosi oko 4000 američkih dolara, odnosno oko 30.000 kuna. Čak i kada imaju dobro plaćene poslove, mnogi odluče uzeti cimere kako bi smanjili troškove smještaja u New Yorku ili tragaju za mini stanovima koji dolaze sa znatno nižom cijenom.


Alaina Randazzo jedna je od njih. Ova 25-godišnja djevojka koja se bavi modom pronašla je minijaturan stan u "dobrom" kvartu u Midtown Manhattanu po cijeni od "tek" 650 američkih dolara na mjesec, odnosno oko 5000 kuna.


Presretna je zbog te cijene iako se morala priviknuti na život u skučenom prostoru. Svaki put kada želi posegnuti za nečim, nešto drugo mora pomaknuti u stanu.

S ulaznih vrata dolazi se u njezin dnevni boravak, koji se sastoji od minijaturnog kauča na izvlačenje i televizora s radnim stolom.

Sedam savjeta koje treba pročitati svaki turist prije odlaska u New York New York - 4 New York +0 New York, Manhattan

Odmah pored kauča su mali sudoper, hladnjak i mikrovalna pećnica sa štednjakom, koji čine kuhinju, a do spavaće sobe, koja se nalazi iznad dnevnog boravka, na polukatu, treba se popeti stepenicama. Tamo ima mjesta samo za njezin madrac.

Kada se želi otuširati ili obaviti nuždu, Alaina mora izaći iz stana i odšetati na kraj hodnika, gdje se nalaze zajednički WC i kupaonica, koje dijeli sa susjedima.

"Osjećam se kao da živim u studentskom domu", priznala je Alaina Calebu Simpsonu. Stan je prikazan na njegovu kanalu na YouTubeu, koji je i inače posvećen neobičnim smještajnim jedinicama i aktivnostima u New Yorku, a video je u tjedan dana pogledalo više od dva milijuna ljudi.


Kako zaista izgleda život u svega sedam kvadrata, pogledajte u videu Caleba Simpsona na YouTubeu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju