I ne samo na plaži, već na jezeru, dovoljno širokoj rijeci, ma – svugdje. Ljeto je blizu, pa bi možda svi željni aktivnog odmora mogli razmisliti o nabavci jednog ovakvog kajaka...

I dok bi mnogi ljudi rado investirali u kajak, obično je najveći problem njegova veličina, i prilično otežan transport. Nemoguće je ili jako teško staviti ga u bilo koji automobil, no s ovim kajakom to nije slučaj, Naime, ovaj kajak katamaran prilično je lako transportirati zbog toga što se jednostavno nakon korištenja – ispuše i spremi. Da, ovaj kajak je na napuhavanje.

Njegov dizajn potpisuje londonski dizajner Kirk Kirchev, kojem je pala na pamet ideja o kajaku katamaranu. U sredini se nalazi sjedište, dok su s oba strane dva trupa od aramidnih vlakana koji su obloženi i presvučeni termoplastičnim poliuretanom kako bi se zaštitili od uboda i ogrebotina. Oni su povezani aluminijskim okvirom koji uključuje sjedalo s preklopivim podesivim naslonom, naslonom za noge i mrežnom platformom za prijenos tereta.

Također, za napuhavanje se ne morate brinuti jer uz kajak stiže i pumpa. Jednom kad se napuše, njegova je dužina malo veća od tri i pol metra, a teži 15 kilograma. Za njega trebate biti koliko-toliko fit jer maksimalna preporučena težina iznosi 100 kilograma.

Cijena, nažalost, nije prava sitnica, i ona će mnoge nažalost odbiti od kupovine tog sjajnog kajaka. Naime, „pjeva“ laganih 12 tisuća kuna, a mi smo jedan primjerak pronašli na britanskom Ebayu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju