• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zanimljivosti #zabava

Hrvatski restorani: "Pronašli ste zub u tanjuru? Pa što onda..."

Umorni od toga da gost uvijek mora biti u pravu, neki su vlasnici restorana odlučili pokazati zube i iskreno im odgovoriti "što ih ide" na društvenim mrežama. A kad smo već kod zubi, zub iz naslova je zub hobotnice, ali vjerujemo da bi kreativni ugostitelji našli opravdanje i za onaj pravi...

Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 11.09.2019 09:40 komentari
viber Created with Sketch.
Restoran
Restoran (Foto:Unsplash)

Galerija Kritike restoranima - 1 9 Kritike restoranima - 3 9 Kritike restoranima - 2 9 Kritike restoranima - 5 9

U trendu Gulaš Jednostavno, a preukusno Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa Kolač od mrkve Jednostavno Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja Vrata Bilogore Vrata Bilogore Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"

Prije nekog vremena pisali smo o tome kako su kritike gostiju potaknule jedan zagrebački restoran da se popravi. Nakon „pobune“ zbog toga što je Umami maknuo s jelovnika omiljene specijalitete, restoran je poslušao kritike, vratio jela i povećao promet.

No nisu svi primjeri internetske demokracije tako blistavi. Uz nepresušne izvore pohvala i pokuda kao što su Facebook, TripAdvisor i Google recenzije, ponekad je teško ostati hladne glave.

Situacija koja trenutačno trese i zabavlja forumaše jest ona zadarskog restorana čiji si je vlasnik dao oduška pa je po komentarima o lošim ćevapima i ajvaru udario vrijeđati kako zna i umije, najčešće po nacionalnoj osnovi.

Sudeći prema otrovnim dosjetkama, ponosni Hrvat ne ljubi baš ni Bosance, ni Indijce, a čini se da se bavi poslom koji ga više frustrira nego veseli. Neki kažu da je pukao, drugi da ga provocira konkurencija koja mu namjerno ostavlja „mine“ na Googleu.

Reakcije forumaša i onih koji komentiraju na društvenim mrežama uvrede iz zadarskog restorana su podijeljene – neki toplo pozdravljaju to što se zauzima za sebe, dok drugi takav način smatraju bezobraznim i promašenim.

Restoran Restoran (Foto: Unsplash)

No nije to takav prvi slučaj u Hrvatskoj. Sjetimo se, prije dvije godine pizzerija Doomsday iz Dugava vodeći se parolom no bullshit, just pizza podigla puno prašine. Bez dlake na jeziku kritikama su se narugali komentarima poput „Tko te tjera da naručuješ kod nas“ ili „Glavno da si ti pametna, a svađaš se s pizzerijom na internetu. Odi se malo pregledaj kod stričeka doktora“ .

Nakon dinamičnih postova osvanuo je onaj u kojem Doomsday piše o tome kako im je stručnjak za društvene mreže završio u komuni, ali da su im pizze i dalje prebrutalne. Dok se ekipa dobro zabavljala odgovarajući na komentare, dio gostiju se uvrijeđen prebacio na druge izvore dostave.

Dok većina ugostitelja ne odgovara na komentare, ni pozitivne ni negativne - neki se trude pružiti feedback, a pritom su ponekad i duhoviti.

Slika nije dostupna Hrana i piće Svima nadohvat ruke: Piće koje poništava djelovanje alkohola i opušta mišiće

Tako primjerice Sexy Cow iz Splita na pritužbu o vlasi kose pronađenoj u wrapu odgovara kako nikada neće razumjeti ljude koji pojedu cijelu porciju, a onda se tuže.

I Pikanterija je također na TripAdvisoru zadržala vedar duh. Nakon što se Kristiana požalila na veganske sendviče i savjetovala potencijalnim  gostima da radije odu na falafel preko puta, izrazili su zadovoljstvo njezinim komentarom jer su konačno dobili kritiku nakon silnih pohvala i 5 zvjezdica koje je ostavila većina gostiju. Dodali su i kako bi Kristiani bolje bilo da, kad već troši vrijeme, otiđe na stranicu konkurencije i njima podigne prosjek ocjena, umjesto da daje negativne ocjene i komentare Pikanteriji.

Hrana Hrana (Foto: Getty Images)

Fish Bar El Pulpo u Dubrovniku također nije jedan od onih koji će se „poklopiti ušima“ i nadati najboljem. Pokudama na TripAdvisoru u rukavicama savjetuju kritičarima da ne pretjeruju, kao i to da nije restoran precijenjen, nego da je gost taj koji je precijenio sam sebe.

Suprotno imenu restorana, To je tako ne prihvaća mirno kritiku, osobito onu zbog koje padnu za 5 mjesta na ljestvici najboljih te gošću koja se pobunila jer se nekoliko puta vraćala u restoran, a osoblje joj je svaki put kazalo neka dođe kasnije.

Vlasnica restorana upozorila je gošću neka pripazi kad će pisati kritiku za neki drugi restoran jer svojim riječima utječe direktno na njihov posao i egzistenciju.

Parižaninu kojem se nije svidjela hrana, a ni osoblje u Mistu iz restorana su odgovorili na hrvatskom pa neka si sam prevede kako zna i umije: „Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Iako je Vaše dosta čudno s obzirom da ste prvi koji ovako nešto misle. Želim Vam ugodan nastavak boravka u Splitu.“

Rijeka Lena u Rusiji - 3 Zanimljivosti Rijeka čiji je vodostaj pao tako naglo da su brodovi ostali nasukani u pijesku

U konobi Lučac gost se pak potužio na hobotnicu koja nije dobro očišćena, kao i da su mesne okruglice preskupe za to što se dobije na tanjuru. Iz restorana su mu odgovorili da ne vide u čemu je problem. Okej, izgleda da je chef zaboravio izvući zub hobotnice, ali to nije tako velika stvar - da mu se uistinu jelo nije svidjelo, trebao je reći pa bi dobio novo.

Iako gost nije uvijek u pravu, korisno je odgovarati na komentare hladne glave ili prepustiti stručnjacima da se bave društvenim mrežama kako internetske platforme za reklamu ne bi postale izvor frustracije.

7 mjesta u Zagrebu gdje se jedu fine palačinke Le Mika - 1 Le Mika - 3 Le Mika - 2 +4 Le Mika - 3  

  • #zabava
  • #restorani
  • #pizza
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Restoran koji je ispunio obećanje: Shanti by Namaste u Novom Zagrebu odlično kuha, ali i ruši predrasude
Fešta okusa i mirisa
Restoran koji je ispunio obećanje: Shanti by Namaste u Novom Zagrebu odlično kuha, ali i ruši predrasude
Gojzericama po Slavoniji: Najbolje staze za planinarenje nedaleko od Slavonskog Broda
Priroda za pamćenje
Gojzericama po Slavoniji: Najbolje staze za planinarenje nedaleko od Slavonskog Broda
Pohana piletina panko bez jaja recept
Bez jaja
Recept za najhrskaviju pohanu piletinu koja će biti gotova za svega 10 minuta
Lunapark za ljubitelje gljiva: Šuma puna tajni koja privlači berače iz cijelog svijeta
Gljiva na gljivi
"Lunapark" za ljubitelje gljiva: Šuma koja privlači berače iz cijelog svijeta
Oko 9000 eura za 500 grama sušene mandarine? Skupocjena namirnica koja liječi i sladi
Miris zlata
Skupocjena namirnica koja liječi i sladi: Plaćaju i 17 tisuća eura za kilogram korice mandarine
U mikrovalnoj, tavi i pećnici: 3 genijalna načina za savršeno pečene kestene
Odlični!
Pali svaki put: 3 genijalna načina za savršeno pečene kestene
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Impresivna okolica
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Jednostavno
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Vrata Bilogore
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Tjedni jelovnik brza jela od 13.10 do 19.10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 brzih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje već vjerojatno imate sve sastojke kod kuće
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Turkana
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Zagrebačka policija objavila detalje napada na starijeg muškarca na Trešnjevci
UŽAS NA TREŠNJEVCI
Policija objavila detalje: Muškarcu pozlilo, dvojac glumio da mu pomaže, a onda je uslijedio užas
Simbol ribe često se može vidjeti na automobilima
Jasna poruka
Ovaj simbol često se može vidjeti na automobilima: Znate li njegovo značenje?
Zavod za socijalni rad: Nismo prijavili majku djevojčice nego komentare na društvenim mrežama
"KOMENTARI POTIČU AGRESIJU"
Majka djevojčice s rijetkim sindromima objavila da ju je Zavod prijavio policiji: Stigao njihov odgovor
show
Evo što znače obilježja na lijesu Halida Bešlića
tradicija i poštovanje
Koja je simbolika obilježja na lijesu Halida Bešlića?
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Snaha Halida Bešlića Mahira se oglasila nakon njegovog sprovoda
"Jako nam nedostaješ"
Snaha Halida Bešlića oglasila se nakon dženaze, izazvala je mnogo reakcija
zdravlje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Veliko istraživanje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Najbolji prirodni lijek za gušteraču: Pijte ova 4 ljekovita čaja!
Najučinkovitiji biljni saveznici
Najbolji prirodni lijek za gušteraču: Pijte ova 4 ljekovita čaja!
Kako napisati oporuku koju nitko neće moći poništiti?
Važan korak!
Kako napisati oporuku koju nitko neće moći poništiti?
zabava
Užasan parking inspirirao urnebesnu šalu koja je nasmijala domaću publiku
Presmiješno
Užasan parking inspirirao urnebesnu šalu koja je nasmijala domaću publiku
Morate vidjeti što piše na kamionu snimljenom kod Šibenika! Publika oduševljena
Urnebesno
Morate vidjeti što piše na kamionu snimljenom kod Šibenika! Publika oduševljena
Obračun iz životinjskog carstva postao hit, pogledajte samo tu lukavost
Wow!
Obračun iz životinjskog carstva postao hit, pogledajte samo tu lukavost
tech
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Novo istraživanje otkriva
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Kupujete na Temuu? Stručnjak objasnio kakvim se trikovima služe kako bi privukli kupce
Više od 30 trikova
Kupujete na Temuu? Stručnjak objasnio kakvim se trikovima služe kako bi privukli kupce
Tajna dugovječnosti: Otkriveni ključni igrači u usporavanju starenja
Je li na pomolu i lijek?
Tajna dugovječnosti: Otkriveni ključni igrači u usporavanju starenja
sport
Srbi oduševljeni Vatrenima: "Ovo je za nas potvrda da su nogometna krema, a za Hrvate - ništa posebno"
Evo o čemu se radi
Srbi o Vatrenima: "Ovo nam je potvrda da su nogometno plemstvo, a Hrvatima - ništa posebno"
Viniciusu prijeti zatvor! Proslavio rođendan s 500 ljudi, stigla i vojna policija
e to je fešta!
Viniciusu prijeti zatvor! Proslavio rođendan s 500 ljudi, stigla i vojna policija
Anna Silva o Viniciusu: "On je opsjednut seksom"
"SAMO O TOME GOVORI"
Djevojka o ponajboljem, ali i najomraženijem nogometašu svijeta: "On je opsjednut seksom"
tv
MasterChef: Ivanu Bariću pozlilo, a u mislima mu je bilo samo jedno: "Iznevjerio sam ih!"
SAMO JAKO!
Ivanu Bariću pozlilo, a u mislima mu je bilo samo jedno: "Iznevjerio sam ih!"
MasterChef: Požar u MasterChef kuhinji! ''Gledam u to i ne mogu vjerovati što se događa''
NE PROPUSTITE!
Požar u MasterChef kuhinji! ''Gledam u to i ne mogu vjerovati što se događa''
MasterChef: Mark nadobudno prije kušanja: "Jako sam se oslonio na moj tim!" Hoće li mu se to isplatiti?
NE PROPUSTITE!
Mark nadobudno prije kušanja: "Jako sam se oslonio na moj tim!" Hoće li mu se to isplatiti?
putovanja
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Vrata Bilogore
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Jednostavno
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
novac
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Nije zbog poreza
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
Česta meta
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
lifestyle
Bienenstich ili pčelinji ubod: Recept za kolač koji svi traže
Savršenstvo!
Njemački kolač odličan je primjer da su jednostavne slastice najbolje, zato svi traže baš ovaj recept
Zagreb špica: Street style izdanje koordiniranog para
ČISTA PETICA
Usklađeni, a svoji: Stilska lekcija efektnog para sa zagrebačke špice
Prednosti power walk načina šetnje
Moćan način hodanja
Jeste li čuli za "power walk"? Obična šetnja može postati pravi trening za trbuh i leđa
sve
Evo što znače obilježja na lijesu Halida Bešlića
tradicija i poštovanje
Koja je simbolika obilježja na lijesu Halida Bešlića?
Srbi oduševljeni Vatrenima: "Ovo je za nas potvrda da su nogometna krema, a za Hrvate - ništa posebno"
Evo o čemu se radi
Srbi o Vatrenima: "Ovo nam je potvrda da su nogometno plemstvo, a Hrvatima - ništa posebno"
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Plantea - 12
"Nikad ne bih rekla da ovo nije meso"

Jeli smo u prvoj vegetarijanskoj pizzeriji u Zagrebu i jako se iznenadili

Plantea je zanimljiv hibrid koji spaja pržionicu specialty kave, kafić s posebnim kavama, čajevima i koktelima te vegetarijansku pizzeriju u istom prostoru na tri etaže i 436 kvadrata. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Antica - 3 Hrana i piće
    Prava talijanska...

    Jedna od najboljih pizzerija u Hrvatskoj: Slasna "pjegavica" zbog koje vrijedi sići s autoputa

  • Pizza s pestom Hrana i piće
    Pun pogodak

    Drugačije, a bez kompliciranja: Jeste li već probali pizzu s pestom?

  • Plantea - 12 Hrana i piće
    "Nikad ne bih rekla da ovo nije meso"

    Jeli smo u prvoj vegetarijanskoj pizzeriji u Zagrebu i jako se iznenadili

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close