Nakon 20 godina života u Hrvatskoj Britanac Paul Bradbury, kojeg mnogi poznaju kao pokretača sjajnog portala na engleskom jeziku Total Croatia News, na YouTubeu se raspričao o svojih pet omiljenih riječi i fraza na hrvatskom jeziku, a video je doista urnebesan.

Ajme meni!

Kako kaže Paul, "Ajme meni!" jedna je od omiljenih fraza i njemu i brojnim drugim strancima koji dođu u Hrvatsku. Skraćena verzija "Ajme!" također mu se sviđa, a objašnjava je kao izraz koji se koristi kada nam je svega dosta. 

Potpis

Fantastična riječ "potpis" ljude iz engleskih govornih područja osobito zabavlja. Kako kaže Paul, jednom australskom paru toliko se svidjela da su na Braču osnovali firmu Potpis d.o.o. Kada nemaju novca, Britanci imaju običaj reći da nemaju lonac za obaviti nuždu, pa im "potpis" budi zabavne asocijacije.

Vukojebina

I sam je bio u mnogima, priča Paul o izrazu "vukojebina", koji označava mjesta koje, kako kaže, turisti ne posjećuju često. 

"Ako bih morao pristojno prevesti tu riječ, rekao bih da se radi o mjestu na koje vukovi odlaze biti romantični", objašnjava Paul.

Prepoznatljivi u svijetu: Znate li zašto Grci boje kuće u bijelo i plavo? Mikonos Naxos - 4 Santorini - Grčka +1 Santorini

Radodajka

Budući da je godinama sretno oženjen, Paul se sa ženskom imenicom koja označava osobu koja "rado daje" susreo samo u pričama, ali je čuo da takve žene mogu biti zabavne.

Vukojebina radodajka

Kombinacija riječi koja bi Paulu na engleskom zvučala kao a girl from Newcastle on a friday night (djevojka iz Newcastlea petkom uvečer).

Želite li se nasmijati, pogledajte video u nastavku.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju