Merdeka 118 ime je najviše zgrade u Maleziji i jugoistočnoj Aziji. Ili će to službeno postati kada se do kraja dovrši 678.9 metara supervisoki neboder u Kuala Lumpuru u Maleziji.

Merdeka je malezijska riječ za nezavisnost, a 118 u imenu je broj katova koje će neboder imati kada bude dovršen sljedeće godine. Neboder će obuhvaćati 400.000 četvornih metara poslovnog, trgovačkog i hotelskog prostora.

Dubai - 2 Zanimljivosti Možete li ga prepoznati? Grad rekordera, blještavila i bogataša kakav je bio prije samo 50 godina

U ovom gigantu od metala i stakla nalazit će se sjedište investicijskog fonda Permodalan Nasional Berhad koji stoji iza ovog projekta, hotel Park Hyatt Kuala Lumpur, šoping centri, teretana, brojni restorani, ali i najviši vidikovac u Aziji po imenu The View At 118.

Neboder će biti okružen urbanim parkom te nuditi parking za 8500 automobila. Predviđeno je da će u gradnju biti utrošeno 5 milijardi malezijskih ringita, odnosno oko 7,5 milijardi kuna.

Indonezijski arhipelag dom je više od 17 tisuća pojedinačnih otoka Putovanja Kao da nisu s ovog svijeta: 5 čuda prirode koja možete naći samo u Aziji

Merdeka 118 je drugi najviši neboder na svijetu. Titulu najvišeg i dalje nosi 828 metara visoka Burj Khalifa u Dubaiju.

Zanimljivo je istaknuti da je Kuala Lumpur imao najviši neboder na svijetu u od 1998. do 2004. godine. Riječ je, dakako, bila o 452 metara visoke blizance Petrons Towers.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju