Cox's Bazar u Bangladešu obalni je grad poznat po najduljoj prirodnoj plaži na svijetu - od 150 kilometara, kao i popularno turističko odredište. Plaža od nedavno ima i novog čuvara kojem je glavna funkcija upozoriti na opasnosti koje nosi sve veća količina otpada.

Zaklada Bidyanondo dobrovoljno je izradila je skulpturu od plastičnog otpada, visoku 11,58 metara i široku 4,26 metara kako bi podigla svijest o plastičnom onečišćenju kod turista i lokalnog stanovništva koji posjećuju najdužu plažu na svijetu.

Iz Zaklade Bidyanond upozoravaju da deseci tisuća turista posjećuju Cox's Bazar i otok St. Martin te ostavljaju za sobom plastični otpad na plaži i u vodi. Dodaju i kako su i morski i ljudski životi u velikoj opasnosti zbog alarmantnog porasta onečišćenja. Izvorni projekt, plastično čudovište, izradio je tim umjetnika s Odsjeka za likovnu umjetnost Sveučilišta u Dhaki, a navodno je i najviše u Aziji.

Švedski grad u kojem se ljudi smrzavaju za 3145 eura Vilhelmina, Švedska - 4 Vilhelmina, Švedska - 1 Vilhelmina, Švedska - 3 +0 Vilhelmina, Švedska - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju