Knjižnica crvotočina (eng. Wormhole Library) dovršava se u gradu Haikou na kineskom otoku Hainan. Riječ je o dizajnerskom čudu arhitektonskog studija MAD u Century parku na obali koji je zamišljen kao objekt koji nadilazi prostor i vrijeme.

Bijela zgrada od betona djelomično je napravljena uz nove tehnologije poput CNC strojeva i 3D printera, a vjeruje se da će biti veliki mamac za lokalno stanovništvo, ali i buduće turiste.

Vrt Taipin Sakura u Kini - 2 Putovanja Odmorite oči! Mjesto na koje mnogi odlaze da bi vidjeli upravo ovaj nestvarni prizor

Njezin vanjski izgled karakteriziraju mnogobrojne rupe različitih veličina. Uz onu estetsku, one imaju i praktičnu narav – pružaju prirodni izvor svjetlosti u prostorije ispod.

Na vrhu zgrade nalazi se terasa s čarobnim pogledom na južnokorejsko more koji će biti dostupan za različite aktivnosti na otvorenom.

Slika nije dostupna Putovanja Prste k sebi: Planina koja je tako krhka da se na nekim mjestima ne smije ni dotaknuti

Knjižnica crvotočina je zapravo multifunkcionalni objekt koji se gradi kao dio urbanističkog plana pomlađivanja grada i unapređivanja javnih površina uz zaljev Haikou.

Unutar bijele rupičaste zgrade nalazit se knjižnica s čitaonicom na dva kata koja će obuhvaćati oko 10.000 knjižnih naslova, ali i različiti sadržaji za korisnike parka od tuš-kabina i javnog zahoda do kafića i spremišta za bicikle.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju