Knjižnica crvotočina (eng. Wormhole Library) dovršava se u gradu Haikou na kineskom otoku Hainan. Riječ je o dizajnerskom čudu arhitektonskog studija MAD u Century parku na obali koji je zamišljen kao objekt koji nadilazi prostor i vrijeme.

Bijela zgrada od betona djelomično je napravljena uz nove tehnologije poput CNC strojeva i 3D printera, a vjeruje se da će biti veliki mamac za lokalno stanovništvo, ali i buduće turiste.

Slika nije dostupna Putovanja Odmorite oči! Mjesto na koje mnogi odlaze da bi vidjeli upravo ovaj nestvarni prizor

Njezin vanjski izgled karakteriziraju mnogobrojne rupe različitih veličina. Uz onu estetsku, one imaju i praktičnu narav – pružaju prirodni izvor svjetlosti u prostorije ispod.

Na vrhu zgrade nalazi se terasa s čarobnim pogledom na južnokorejsko more koji će biti dostupan za različite aktivnosti na otvorenom.

Slika nije dostupna Putovanja Prste k sebi: Planina koja je tako krhka da se na nekim mjestima ne smije ni dotaknuti

Knjižnica crvotočina je zapravo multifunkcionalni objekt koji se gradi kao dio urbanističkog plana pomlađivanja grada i unapređivanja javnih površina uz zaljev Haikou.

Unutar bijele rupičaste zgrade nalazit se knjižnica s čitaonicom na dva kata koja će obuhvaćati oko 10.000 knjižnih naslova, ali i različiti sadržaji za korisnike parka od tuš-kabina i javnog zahoda do kafića i spremišta za bicikle.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju