Putovanja su mnogima od nas način kako doći do novih spoznaja okoline koja nas okružuje, ali često i širenja vidika te upoznavanja samih sebe. Često se pri putovanjima susrećemo s novim kulturama, običajima te vjerovanjima. Upravo smo tako, na jednom od putovanja upoznali Bufo alvarius. Magičnu priču otrovne žabe.

Naša priča počinje u Tulumu, Meksiko

Cancun bi mogao dobiti veliko priznanje kao zimsko turističko odredište, ali njegov susjedni grad na rivijeri Maya u Meksiku - Tulum, tropski je raj koji nudi netaknute plaže, hranu i noćni život. Ovdje možete vidjeti divlje životinje u svom prirodnom staništu i posjetiti povijesne ruševine o kojima smo učili u školi. S toplim sunčanim danima za opuštanje na plaži ili istraživanje, najbolje vrijeme za posjet Tulumu su zimski mjeseci pa možete propustiti sezonu uragana i uživati u najboljim temperaturama. Tulum se sastoji od dva dijela – Tulum i Tulum beach. Centar grada je od plaže udaljeni oko 3 kilometra, a najbolji način da istražite plažu te brojne hotele i barove je ako iznajmite bicikl, skuter ili quad.

Bufo Alavarius Sanctuary – smještaj koji će vam promijeniti život

Ideja o Bufo alvariusu prvi je put osvanula prije 2014. godine, kada je vlasnik, ujedno i doktor, u ovoj medicini pronašao lijek za svoju depresiju i tjeskobu. U tom trenutku još nije imao resurse, ali je imao viziju i stvorio je mjesto koje danas poznajemo kao Bufo Alvarius Sanctuary u Tulumu. Misija je razbijanjem obrazaca stare paradigme iscijeliti svaku osobu na svijetu. Veliki zalogaj, no malim koracima dolazi se do uspjeha. Osim što nudi smještaj u predivnim i modernim kontejnerima, Bufo alvarius nudi brojne svakodnevne health & mind programe kao što su yoga, masaže, fitness na otvorenom te popularnu Bufo alvarius terapiju.

Što je Bufo alvarius terapija?

Prije svega, važno je znati da Bufo alvarius terapija nije za svakog. Svaki pojedinac mora biti spreman na promjene, pa samim time i na tretman koji započinje rano ujutro, traje oko sat vremena, a nakon čega dolazi do novih spoznaja i vlastitih promjena. U usporedbi s ayahuaskom, psilocibinskim gljivama i meskalinom, novi lijek koji mijenja um dolazi od žabe. Lijek dolazi od rijetke vrste žaba porijeklom iz pustinje Sonora, Bufo alvarius, koja proizvodi otrov poznat kao 5-MeO-DMT. To je izuzetno moćan prirodni psihodelik. 5-MeO-DMT je otprilike četiri do šest puta snažniji od svog poznatijeg rođaka DMT-a. Narkotik se dugo unosio lizanjem leđa otrovnom vodozemcu, ali se sada češće konzumira kao prašaa za pušenje. Tekućina se ekstrahira mužnjom otrovnih žlijezda krastače, a zatim se dehidrira u mrvičastu suhu pastu. Šamani diljem Meksika i jugozapadnog dijela SAD -a desetljećima su prikupljali i pušili tvar, a terapija je postala sve popularnija na cijelom svijetu.

Do promjene već nakon 5 minuta i 100 dolara

Halucinogeni učinci lijeka stupaju na snagu otprilike pet minuta nakon uzimanja, uzrokujući snažno putovanje nalik vjerskom koje traje oko sat vremena. Pojedinci koji su uzeli otrov krastače opisali su svoja putovanja kao „spajanje sa svemirom“ i osjećaju "ponovnog rođena". Korisnici doživljavaju svijetle boje, pokretna okruženja ili rekurzivne uzorke. Lijek često može izazvati intenzivne emocionalne reakcije, euforiju i povraćanje. Osim mogućih štetnih učinaka koje korisnici mogu doživjeti tijekom same terapije, mnogi ljudi danima nakon toga pate od izrazite mučnine i zbunjenosti te se preporučuje boravak na mirnom mjestu, baš kao što je Bufo Alvarius Sanctuary. Cijena ovakvog tretmana košta 100 američkih dolara, a potrebno se najaviti kako bi se prije samog rituala održale konzultacije s doktorom.

Više informacija potražite na www.bufoalvariussanctuary.com.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju