• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zanimljivosti #Badel Masterclass

Nova sezona Badel Masterclassa: Prijavite se na besplatne online edukacije i usavršite barmenske vještine ili pokažite zavidno znanje na natjecanju

Ugostiteljski sektor u 2020. pretrpio je značajne gubitke, koji se nastavljaju i u novoj godini zbog zabrane rada uslijed restriktivnih mjera vezanih uz aktualnu pandemiju bolesti COVID-19. Kako bi pomogli konobarima i svima zaposlenima u ugostiteljskom sektoru da vrijeme provedeno u svojim domovima iskoriste za rad na sebi i svom znanju, Badel je za vrijeme prvih restrikcija, prošlog proljeća pokrenuo besplatne online edukacije Badel 1862 Masterclass.

Punkufer avatar placeholder
PR 2.02.2021 12:35 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Veliko natjecanje s bogatim nagradama

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Kladeščica - 11 Kamo na izlet? Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore Autobahn Neke su i protuzakonite 10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...

Više od 3000 konobara, barmena, koktel majstora i kuhara, ali i nekoliko gastro entuzijasta pohađalo je prvi takav program učinivši ga najmasovnijom online edukacijom na tržištu. Okolnosti su uoči ovog proljeća slične, pa uskoro kreće nova runda Masterclass predavanja, a za sve polaznike prve generacije i ostale koji misle da su vrhunski znalci u ugostiteljstvu ove godine bit će održano i Badel Masterclass natjecanje. Naime, potaknut pozitivnim reakcijama i iskustvima iz Badel Masterclassa, Badel 1862 odlučio je ugostiteljima pomoći održavanjem velikog natjecanja u kojem mogu ponovno naučiti nešto novo, ali i pokazati svoje znanje i iskustvo.

Prijave na Badel Masterclass natjecanje otvorene su od 26. siječnja do 12. veljače 2021., a online kvalifikacijski ispit, kojem mogu pristupiti svi prijavljeni neovisno o njihovom zanimanju, održat će se 20. veljače 2021. Na njemu će natjecatelji morati pokazati svoje znanje o vinima, jakim alkoholnim pićima, koktelima, a bit će i pitanja iz opće kulture. One koji polože ispit čeka regionalno natjecanje koje će tijekom ožujka biti održano u Splitu, Rijeci, Zagrebu i Osijeku te će biti zahtjevnije od kvalifikacijskog ispita, a detaljnije o tome možete pročitati na https://badelmasterclass.hr/. Natjecatelji koji će se naći na listi 25 najuspješnijih sukobit će se i pokazati svoje znanje u velikom finalu Badel Masterclassa u Zagrebu 17. travnja 2021. godine., a one najbolje čekaju bogate nagrade.

Nova sezona besplatne edukacije

Oni koji, pak, nisu zainteresirani za natjecanje, ali bi htjeli usavršiti svoje znanje dobit će priliku i za to jer uskoro počinje nova sezona Badel Masterclassa. Jednako kao i prošle godine, edukacija će biti održana putem interneta, a polaznici će dobiti pristup video predavanjima, dok će za praktično rješavanje zadataka i testiranje teorijskog znanja biti uključeni u Badel Masterclass online platformu. Uz stručnjake Badela 1862, edukacije će provoditi i vanjski stručnjaci za pojedina područja, a na ovogodišnjem izdanju Badel Masterclassa među predavačima će biti i novih lica. Prijaviti se mogu ugostitelji, ali i svi ostali koji su zainteresirani i žele naučiti nešto novo. Prijave za edukaciju bit će u ožujku, dok će se sama edukacija održati u travnju 2021. godine. Detaljnije informacije bit će objavljene na https://badelmasterclass.hr/.

Tijekom mjesec dana polaznici Masterclassa putem digitalnih platformi usvajaju nova znanja vezana uz psihologiju potrošača, vina, jaka alkoholna pića, koktele i kulinarstvo. U prvoj generaciji polovica njih, točnije 1500 odlučilo se polagati i ispite nakon svake završene cjeline čime su stekli uvjete za dobivanje posebnih certifikata.

Edukacija i za one s 20-godišnjim iskustvom u ugostiteljstvu

„Žena me prijavila jer mi je zbog lockdowna i nedostatka posla i obaveza bilo dosadno i drago mi je da me prijavila. Radim već 20 godina u ugostiteljstvu i puno sam znao, no svejedno se isplatilo pohađati Badel Masterclass jer stvarno sam puno naučio. Najzanimljivija mi je bila radionica o viskiju, oduševila me, ali svaka pohvala za ideju i edukaciju u cjelini. Organizacija je bila vrhunska, a posebno mi se svidjelo što je održano putem interneta. Pohvalio sam se kolegama novim znanjem i preporučio sam i njima da se prijave na edukaciju jer je uistinu i zanimljiva i korisna“, ispričao je Josip Drnasin iz Splita, jedan od pet ugostitelja koji se može pohvaliti najuspješnijim rezultatom na prvom Badel Masterclassu, i dodao kako ga je koncept toliko oduševio da bi se htio nastaviti educirati.

Uz Drnasina, među pet najboljih našao se i Danijel Čubranić iz Rijeke kojeg je na pohađanje radionice također potaknuo višak vremena kojeg je imao zbog zatvorenih ugostiteljskih objekata, no i velika želja za učenjem.

„Nismo mogli raditi pa sam imao vremena, a uvijek imam želju naučiti nešto novo, nadograđivati svoje znanje. Završio sam ugostiteljsku školu, konobar sam cijeli život, imam 25 godina staža, ali svejedno sam na Masterclassu naučio jako puno. Sve je bilo vrijedno i zanimljivo. Toliko je tih informacija o alkoholnim pićima, vinima, kulinarstvu, psihologiji i stvarno su potrebne u mojem zanimanju. Badelova edukacija sve je obuhvatila, a već sam imao i priliku primijeniti naučeno, pogotovo kad je riječ o znanju o žesticama. Tu sam bio najviše kratak u znanju pa sam to sada uspio nadograditi. Jako sam zadovoljan organizacijom, svakako preporučam svima, a ako će biti mogućnosti i prilike, ja bih rado nastavio s edukacijom jer mi je ovo iskustvo bilo odlično“, oduševljen je Čubranić koji razmišlja o prijavi na Badel Masterclass natjecanje gdje će pokazati svo svoje dosadašnje iskustvo i novostečeno znanje.

Profesorica španjolskog jedna od najuspješnijih polaznika edukacije

Osim za ugostitelje, radionice i natjecanje otvoreni su i za sve druge zainteresirane za stjecanje znanja u ovom području, a jedna od takvih polaznica prošle godine bila je je Jelena Mijić, profesorica engleskog i španjolskog jezika, koja se, iako nije profesionalac, našla na samom vrhu po rezultatima.

„Jako volim isprobavati nova pića i zaista su mi interesantne informacije o vinu i spajanju hrane s raznim vrstama alkoholnih pića. S obzirom da je Badel otvorio Masterclass i za ljude koji nisu nužno zaposleni u toj branši, činilo mi se kao super prilika da i sama naučim više o tome što me zanima i dobro se poklopilo da sam upravo tada imala više vremena za rad na sebi. Saznala sam jako puno zanimljivih i korisnih informacija koje do tada nisam znala i koje jednostavno prođu ispod radara, pogotovo nama laicima koji se time ne bavimo profesionalno nego samo konzumiramo“, izjavila je Mijić.

„I inače kad organiziram večere ili neka druženja, pokušavam vino sljubiti s time što jedemo ili kuhamo, a ako ne jedemo, onda isprobavamo začine s raznim pićima. Badel Masterclass me potaknuo da još više istražujem, uložim u bocu viskija ili nekog drugog alkoholnog pića. Jako mi se svidjelo i što je edukacija bila online jer je to stvarno praktično u današnje vrijeme. To mi je i olakšalo učenje, budući da zbog posla i obveza ne stignem uvijek u točnom terminu prisustvovati radionicama. Ovako sam mogla raspored edukacija prilagoditi sebi“, ispričala je svoje pozitivno iskustvo Jelena Mijić iz Zagreba te je izrazila želju za nastavkom edukacije.

Svakako posjetite www.badelmasterclass.hr za više detalja i postanite dio njihove priče.

 

  • #Badel Masterclass
  • #Badel Masterclass natjecanje
  • #badel
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Božićne zvjezdice: Klasik iz limene kutije za kekse gotov za manje od pola sata
Uspijevaju svima
Na stolu za pola sata: Klasik iz limene kutije za kekse koji ćete grickati dok radite "ozbiljne" kolače
Rumunjska orahnjača cozonac recept
Cozonac
Ovako Rumunji rade orahnjaču! Izgleda kompliciranije od hrvatske verzije, ali lako se slaže
Bajka iz susjedstva: Mjesto bez gužvi za zimsko kupanje i uživanciju na snijegu
Val di Rabbi
Bajka iz susjedstva: Mjesto bez gužvi za zimsko kupanje i uživanciju na snijegu
Izolirano mjesto: Grad u kojem svi stanovnici žive u istoj zgradi od 196 stanova
Dobrovoljni zarobljenici
Izolirano mjesto: Grad u kojem svi stanovnici žive u istoj zgradi od 196 stanova
100 posto biorazgradivi lijes za sve one koji žele napustiti ovaj svijet na ekološki prihvatljiviji način
Loop Living Cocoon
100 posto biorazgradivi lijes za sve one koji žele napustiti ovaj svijet na ekološki prihvatljiviji način
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Chef Mario Mihelj savjetuje što napraviti za mezu kada su gosti već pred vratima
Pokrovitelj Kenwood
Chef Mario Mihelj savjetuje što napraviti za mezu kada su gosti već pred vratima

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Pokušaj ubojstva u Velikoj Gorici: Uhićen muškarac
PRIVEDEN JE
Pokušaj ubojstva kod Zagreba! Djevojka (21) hitno prebačena u bolnicu
U Hrvatskoj potvrđen slučaj gube!
opasna bolest
U Hrvatskoj potvrđen slučaj gube!
U Njemačkoj nožem izbo ženu i njezino četvero djece
zločin u njemačkoj
Užasan napad! Izbo mladu ženu i njezino četvero djece, najmlađe ima tri godine. Policija pokrenula veliku akciju
show
Kako izgleda stan Joška Gvardiola u Zagrebu?
u zagrebu
Kako izgleda stan Joška Gvardiola? Nećete vjerovati kakav luksuz skriva ovih 160 kvadrata
Kako Hrvatska stoji u anketama za Dječji Eurosong 2025.?
Svi navijamo!
Hoće li naš Marino osvojiti srca publike? Evo kako Hrvatska stoji u anketama za Dječji Eurosong
Antonela Srna snimljena na zagrebačkoj špici
snimljena na cvjetnom
Tko je ova prekrasna brineta? Njezinog slavnog strica i brata svi znamo
zdravlje
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Bolovi u donjem dijelu trbuha kod žena: Što je uzrok?
Nisu uvijek ginekološke prirode
Bolovi u donjem dijelu trbuha kod žena: Što je uzrok?
Čokoladni kuglof s jogurtom: Recept koji vam svaki put uspije – sočniji nego ikad!
Jednostavan, a tako fin!
Čokoladni kuglof s jogurtom: Recept koji vam svaki put uspije - sočniji nego ikad!
zabava
Usred noći naišao na mladunče na cesti, uslijedio je predivan trenutak
Preslatko!
Usred noći naišao na mladunče na cesti, uslijedio je predivan trenutak
Znanstvenici otkrili zastrašujuće dubokomorsko stvorenje nakon što su kameru spustili na dno mora
Wow!
Znanstvenici otkrili zastrašujuće dubokomorsko stvorenje nakon što su kameru spustili na dno mora
Znanje nije Google – ovaj kviz pokazuje tko zaista zna
Pokažite što znate!
Znanje nije Google – ovaj kviz pokazuje tko zaista zna
tech
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Naglasak na djelotvornosti
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
“Više se ne morate brinuti…”: Nova opcija u Googleovim kartama mnogima će olakšati živote
Jednostavna ideja
“Više se ne morate brinuti…”: Nova opcija u Googleovim kartama mnogima će olakšati živote
Znanstvena-fantastika uskoro postaje stvarnost: Robotaksiji stižu na zagrebačke ceste
Počinje Verne Show
Znanstvena-fantastika uskoro postaje stvarnost: Robotaksiji stižu na zagrebačke ceste
sport
Transferi: Robert Mudražija napušta Dinamo, ali neće u Zrinjski Mostar
Odigrao je svoje
Ljubimac navijača Dinama odlazi iz Maksimira, ali ne u klub o kojem se pričalo zadnjih dana
Hajduk srušio Lokomotivu u Maksimiru: Rebić briljirao, Bijeli na prvom mjestu
Dvostruki strijelac
Hajduk srušio Lokomotivu u Maksimiru: Rebić briljirao, Bijeli na prvom mjestu
Osijek - Cibalia opet u istoj ligi: Slavonski derbi sljedeće sezone?
Stari rivali
Je li moguće čudo i hoćemo li opet gledati jedan od najvrućih hrvatskih derbija?
tv
MasterChef: Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
ELIMINIRAN
Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
MasterChef: Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
KAKVA PRIČA!
Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
MasterChef: ANKETA: Kome biste vi dali svoja dva glasa? Selmi, Marku, Ottu ili Krunoslavu?
OTKRIJTE NAM!
ANKETA: Kome biste vi dali svoja dva glasa? Selmi, Marku, Ottu ili Krunoslavu?
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
novac
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
stvaraju budućnost
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
lifestyle
Najbolja slastičarka u Hrvatskoj za vas je izdvojila tri glavna savjeta za suhe kolače
zlata vrijedni
Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače
Brineta iz Zagreba u bež kombinaciji i robusnim Ugg gležnjačama
Tip-Top
Kombinacija brinete iz Zagreba pravi je primjer kako izgledati top i kad je zima, pogledajte čizme
Recept za bajadera tortu bez pečenja
Divota!
Teško je riječima opisati koliko je dobra: Pročitajte recept za kremastu i raskošnu bajaderu bez pečenja
sve
Transferi: Robert Mudražija napušta Dinamo, ali neće u Zrinjski Mostar
Odigrao je svoje
Ljubimac navijača Dinama odlazi iz Maksimira, ali ne u klub o kojem se pričalo zadnjih dana
Hajduk srušio Lokomotivu u Maksimiru: Rebić briljirao, Bijeli na prvom mjestu
Dvostruki strijelac
Hajduk srušio Lokomotivu u Maksimiru: Rebić briljirao, Bijeli na prvom mjestu
Najbolja slastičarka u Hrvatskoj za vas je izdvojila tri glavna savjeta za suhe kolače
zlata vrijedni
Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače
PR
oglas

Pokažite svoje barmenske vještine na Badel Masterclass natjecanju i osvojite 30.000 eura

Najveće regionalno natjecanje barmena otvoreno za prijave do 16. veljače 2024. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Masterclass ''Božić dolazi'' Hrana i piće
    Punkufer.hr masterclass

    Tri recepta, mnoštvo trikova i pregršt dobre atmosfere: Na trećoj kulinarskoj radionici Stipana Iličića sve je mirisalo po cimetu, rumu i naranči

  • Ana Antunović: Juneći but s pireom od celera sa smeđim maslacem - 11 Hrana i piće
    POKROVITELJ BADEL

    Ana Antunović: Što je najvažnije kod pečenja mesa te zašto bismo pire trebali početi raditi sa smeđim maslacem

  • PR Hrana i piće
    oglas

    Pokažite svoje barmenske vještine na Badel Masterclass natjecanju i osvojite 30.000 eura

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

close