• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zanimljivosti #Badel Masterclass

Nova sezona Badel Masterclassa: Prijavite se na besplatne online edukacije i usavršite barmenske vještine ili pokažite zavidno znanje na natjecanju

Ugostiteljski sektor u 2020. pretrpio je značajne gubitke, koji se nastavljaju i u novoj godini zbog zabrane rada uslijed restriktivnih mjera vezanih uz aktualnu pandemiju bolesti COVID-19. Kako bi pomogli konobarima i svima zaposlenima u ugostiteljskom sektoru da vrijeme provedeno u svojim domovima iskoriste za rad na sebi i svom znanju, Badel je za vrijeme prvih restrikcija, prošlog proljeća pokrenuo besplatne online edukacije Badel 1862 Masterclass.

Punkufer avatar placeholder
PR 2.02.2021 12:35 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Veliko natjecanje s bogatim nagradama

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Tjestenina u bijelom umaku Najbrži kuhani ručak Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta Kviz općeg znanja - 5 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut

Više od 3000 konobara, barmena, koktel majstora i kuhara, ali i nekoliko gastro entuzijasta pohađalo je prvi takav program učinivši ga najmasovnijom online edukacijom na tržištu. Okolnosti su uoči ovog proljeća slične, pa uskoro kreće nova runda Masterclass predavanja, a za sve polaznike prve generacije i ostale koji misle da su vrhunski znalci u ugostiteljstvu ove godine bit će održano i Badel Masterclass natjecanje. Naime, potaknut pozitivnim reakcijama i iskustvima iz Badel Masterclassa, Badel 1862 odlučio je ugostiteljima pomoći održavanjem velikog natjecanja u kojem mogu ponovno naučiti nešto novo, ali i pokazati svoje znanje i iskustvo.

Prijave na Badel Masterclass natjecanje otvorene su od 26. siječnja do 12. veljače 2021., a online kvalifikacijski ispit, kojem mogu pristupiti svi prijavljeni neovisno o njihovom zanimanju, održat će se 20. veljače 2021. Na njemu će natjecatelji morati pokazati svoje znanje o vinima, jakim alkoholnim pićima, koktelima, a bit će i pitanja iz opće kulture. One koji polože ispit čeka regionalno natjecanje koje će tijekom ožujka biti održano u Splitu, Rijeci, Zagrebu i Osijeku te će biti zahtjevnije od kvalifikacijskog ispita, a detaljnije o tome možete pročitati na https://badelmasterclass.hr/. Natjecatelji koji će se naći na listi 25 najuspješnijih sukobit će se i pokazati svoje znanje u velikom finalu Badel Masterclassa u Zagrebu 17. travnja 2021. godine., a one najbolje čekaju bogate nagrade.

Nova sezona besplatne edukacije

Oni koji, pak, nisu zainteresirani za natjecanje, ali bi htjeli usavršiti svoje znanje dobit će priliku i za to jer uskoro počinje nova sezona Badel Masterclassa. Jednako kao i prošle godine, edukacija će biti održana putem interneta, a polaznici će dobiti pristup video predavanjima, dok će za praktično rješavanje zadataka i testiranje teorijskog znanja biti uključeni u Badel Masterclass online platformu. Uz stručnjake Badela 1862, edukacije će provoditi i vanjski stručnjaci za pojedina područja, a na ovogodišnjem izdanju Badel Masterclassa među predavačima će biti i novih lica. Prijaviti se mogu ugostitelji, ali i svi ostali koji su zainteresirani i žele naučiti nešto novo. Prijave za edukaciju bit će u ožujku, dok će se sama edukacija održati u travnju 2021. godine. Detaljnije informacije bit će objavljene na https://badelmasterclass.hr/.

Tijekom mjesec dana polaznici Masterclassa putem digitalnih platformi usvajaju nova znanja vezana uz psihologiju potrošača, vina, jaka alkoholna pića, koktele i kulinarstvo. U prvoj generaciji polovica njih, točnije 1500 odlučilo se polagati i ispite nakon svake završene cjeline čime su stekli uvjete za dobivanje posebnih certifikata.

Edukacija i za one s 20-godišnjim iskustvom u ugostiteljstvu

„Žena me prijavila jer mi je zbog lockdowna i nedostatka posla i obaveza bilo dosadno i drago mi je da me prijavila. Radim već 20 godina u ugostiteljstvu i puno sam znao, no svejedno se isplatilo pohađati Badel Masterclass jer stvarno sam puno naučio. Najzanimljivija mi je bila radionica o viskiju, oduševila me, ali svaka pohvala za ideju i edukaciju u cjelini. Organizacija je bila vrhunska, a posebno mi se svidjelo što je održano putem interneta. Pohvalio sam se kolegama novim znanjem i preporučio sam i njima da se prijave na edukaciju jer je uistinu i zanimljiva i korisna“, ispričao je Josip Drnasin iz Splita, jedan od pet ugostitelja koji se može pohvaliti najuspješnijim rezultatom na prvom Badel Masterclassu, i dodao kako ga je koncept toliko oduševio da bi se htio nastaviti educirati.

Uz Drnasina, među pet najboljih našao se i Danijel Čubranić iz Rijeke kojeg je na pohađanje radionice također potaknuo višak vremena kojeg je imao zbog zatvorenih ugostiteljskih objekata, no i velika želja za učenjem.

„Nismo mogli raditi pa sam imao vremena, a uvijek imam želju naučiti nešto novo, nadograđivati svoje znanje. Završio sam ugostiteljsku školu, konobar sam cijeli život, imam 25 godina staža, ali svejedno sam na Masterclassu naučio jako puno. Sve je bilo vrijedno i zanimljivo. Toliko je tih informacija o alkoholnim pićima, vinima, kulinarstvu, psihologiji i stvarno su potrebne u mojem zanimanju. Badelova edukacija sve je obuhvatila, a već sam imao i priliku primijeniti naučeno, pogotovo kad je riječ o znanju o žesticama. Tu sam bio najviše kratak u znanju pa sam to sada uspio nadograditi. Jako sam zadovoljan organizacijom, svakako preporučam svima, a ako će biti mogućnosti i prilike, ja bih rado nastavio s edukacijom jer mi je ovo iskustvo bilo odlično“, oduševljen je Čubranić koji razmišlja o prijavi na Badel Masterclass natjecanje gdje će pokazati svo svoje dosadašnje iskustvo i novostečeno znanje.

Profesorica španjolskog jedna od najuspješnijih polaznika edukacije

Osim za ugostitelje, radionice i natjecanje otvoreni su i za sve druge zainteresirane za stjecanje znanja u ovom području, a jedna od takvih polaznica prošle godine bila je je Jelena Mijić, profesorica engleskog i španjolskog jezika, koja se, iako nije profesionalac, našla na samom vrhu po rezultatima.

„Jako volim isprobavati nova pića i zaista su mi interesantne informacije o vinu i spajanju hrane s raznim vrstama alkoholnih pića. S obzirom da je Badel otvorio Masterclass i za ljude koji nisu nužno zaposleni u toj branši, činilo mi se kao super prilika da i sama naučim više o tome što me zanima i dobro se poklopilo da sam upravo tada imala više vremena za rad na sebi. Saznala sam jako puno zanimljivih i korisnih informacija koje do tada nisam znala i koje jednostavno prođu ispod radara, pogotovo nama laicima koji se time ne bavimo profesionalno nego samo konzumiramo“, izjavila je Mijić.

„I inače kad organiziram večere ili neka druženja, pokušavam vino sljubiti s time što jedemo ili kuhamo, a ako ne jedemo, onda isprobavamo začine s raznim pićima. Badel Masterclass me potaknuo da još više istražujem, uložim u bocu viskija ili nekog drugog alkoholnog pića. Jako mi se svidjelo i što je edukacija bila online jer je to stvarno praktično u današnje vrijeme. To mi je i olakšalo učenje, budući da zbog posla i obveza ne stignem uvijek u točnom terminu prisustvovati radionicama. Ovako sam mogla raspored edukacija prilagoditi sebi“, ispričala je svoje pozitivno iskustvo Jelena Mijić iz Zagreba te je izrazila želju za nastavkom edukacije.

Svakako posjetite www.badelmasterclass.hr za više detalja i postanite dio njihove priče.

 

  • #Badel Masterclass
  • #Badel Masterclass natjecanje
  • #badel
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Prvi put u povijesti: Ogromno priznanje gastronomiji Italije koje će Talijane štiti od prijevara i imitacija
Pitanje identiteta
Prvi put u povijesti: Ogromno priznanje gastronomiji Italije koje će Talijane štiti od prijevara i imitacija
Neodoljivi paketići s jabukama: Recept za hrskavo iznenađenje
Jednostavno
Neodoljivi paketići s jabukama: Recept za hrskavo iznenađenje
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kvarner na tanjuru: Zašto će 2026. ova regija biti europska prijestolnica okusa
Pokrovitelj TZ Kvarner
Kvarner na tanjuru: Zašto će 2026. ova regija biti europska prijestolnica okusa
Dubai kuglice recept bez pečenja
Božićna slastica
Ove kuglice najlakša su verzija Dubai čokolade, ne morate ih peći, a savršen su izbor za blagdanski stol
Bakalar na portugalski ili kako je jedan Norvežanin odlučio da mu jug - bolje odgovara
Jug im bolje paše
Recept za bakalar na portugalski: Jelo koje će raspametiti svakog gurmana
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Šarmantna rustikalna ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Mini Ranch Protulipa
Za idealan odmor pokraj Karlovca: Ljepotica s pogledom kao iz bajke (i saunom i jacuzzijem)
Nitko se nije nadao da će tako izgledati: Najviši hotel na svijetu konačno je otvoren
Kroz ušicu igle
Nitko se nije nadao da će tako izgledati: Najviši hotel na svijetu napokon je otvoren
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Evo kolike će božićnice dobiti zaposleni u državnim firmama: Neki se vesele, neki hvataju za glavu
HO! HO! HO!
Evo kolike će božićnice dobiti zaposleni u državnim tvrtkama: Neki se vesele, neki hvataju za glavu
16-godišnji mladić napadnut je nožem u njemačkom gradu Herfordu
užas u njemačkoj
Mladić izboden nožem u blizini božićnog sajma, napadač u bijegu
FOTO Ubojica Charlie Kirka se prvi put pojavio na sudu: Udovica Erika imala poseban zahtjev, sudac ga uvažio
slučaj koji je potresao SAD
FOTO Ubojica Charlieja Kirka prvi se put pojavio na sudu: Udovica Erika imala poseban zahtjev, sudac ga uvažio
show
Severina čestitala rođendan dobrom prijatelju Borisu Ružiću
''Ako itko zaslužuje...''
Seve ne skriva emocije prema posebnom muškarcu u njezinu životu: ''Voljeno moje biće...''
Nemo, pobjednik Eurosonga 2024., vratio je trofej EBU-u
sve je objasnio!
Prošlogodišnji predstavnik Eurosonga vratio trofej organizaciji: "Živite ono što tvrdite..."
Kako izgleda stan Joška Gvardiola u Zagrebu?
u zagrebu
Kako izgleda stan Joška Gvardiola? Nećete vjerovati kakav luksuz skriva ovih 160 kvadrata
zdravlje
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
Piše liječnik
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
Ovaj neobičan simptom može predvidjeti srčani udar – provjerite ga na vrijeme!
Alarmantni rezultati nove studije
Ovaj neobičan simptom može predvidjeti srčani udar – provjerite ga na vrijeme!
Najbolji čaj za gripu: 5 moćnih napitaka koji dokazano smanjuju simptome
Najbolji saveznici
Najbolji čaj za gripu: 5 moćnih napitaka koji dokazano smanjuju simptome
zabava
Ovo je balkanski radar! Urnebesni način prijevoza inspirirao odličnu foru
Zanimljivo rješenje
Ovo je balkanski radar! Urnebesni način prijevoza inspirirao odličnu foru
Znanje nije Google – ovaj kviz pokazuje tko zaista zna
Pokažite što znate!
Znanje nije Google – ovaj kviz pokazuje tko zaista zna
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Pronađite uljeza
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
tech
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Naglasak na djelotvornosti
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
Srušen mit njegova uzroka
Jedno istraživanje mijenja sve što znamo o gihtu
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
sport
Kovačević kao pokvarena ploča: Je li za sve kriv trener ili Dinamo ne može bolje?
Komentar Ivice Mede
Kovačević kao pokvarena ploča: Je li za sve kriv trener ili Dinamo ne može bolje?
Dinamo sredinom siječnja dobiva dva velika "pojačanja": Taj dan Kovačević željno iščekuje
uskoro
Dinamo sredinom siječnja dobiva dva velika "pojačanja": Taj dan Kovačević željno iščekuje
Evo gdje stoji Rijeka na tablici Konferencijske lige: Blizu je prolaska, ali...
Job's not finished
Evo gdje stoji Rijeka na tablici Konferencijske lige: Blizu je prolaska, ali...
tv
Kumovi: Cijelu je krivicu svalila na njega – hoće li ih ovo spasiti?
KUMOVI
Cijelu je krivicu svalila na njega – hoće li ih ovo spasiti?
MasterChef: Potreseni Mark izjavio: "Pukli su mi snovi!" Hoće li nastaviti do kraja?!
TEŠKO!
Potreseni Mark izjavio: "Pukli su mi snovi!" Hoće li nastaviti do kraja?!
MasterChef: Crveni tim dobio jezikovu juhu! "Jeste li svjesni svojih problema?!"
IZGUBILI
Crveni tim dobio jezikovu juhu! "Jeste li svjesni svojih problema?!"
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Hrvatska nema gospodarske uvjete koji bi zaustavili iseljavanje, mora duboko promijeniti ekonomsku politiku i izgraditi nove gradove
analiza migracija
Hrvatska nema gospodarske uvjete koji bi zaustavili iseljavanje, mora duboko promijeniti ekonomsku politiku i izgraditi nove gradove
lifestyle
Ulična moda Zagreb sako s puf predimenzioniranim ramenima 2025.
Dašak visoke mode
Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena
Recept za vjenčiće s malinama
Odličan recept!
Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti
12. 12.: Datum ogledala koji šalje važnu poruku
Datum ogledala
Najvažniji datum u godini, koji nam šalje važnu životnu poruku
sve
Ulična moda Zagreb sako s puf predimenzioniranim ramenima 2025.
Dašak visoke mode
Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena
Recept za vjenčiće s malinama
Odličan recept!
Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti
Severina čestitala rođendan dobrom prijatelju Borisu Ružiću
''Ako itko zaslužuje...''
Seve ne skriva emocije prema posebnom muškarcu u njezinu životu: ''Voljeno moje biće...''
PR
oglas

Pokažite svoje barmenske vještine na Badel Masterclass natjecanju i osvojite 30.000 eura

Najveće regionalno natjecanje barmena otvoreno za prijave do 16. veljače 2024. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Masterclass ''Božić dolazi'' Hrana i piće
    Punkufer.hr masterclass

    Tri recepta, mnoštvo trikova i pregršt dobre atmosfere: Na trećoj kulinarskoj radionici Stipana Iličića sve je mirisalo po cimetu, rumu i naranči

  • Ana Antunović: Juneći but s pireom od celera sa smeđim maslacem - 11 Hrana i piće
    POKROVITELJ BADEL

    Ana Antunović: Što je najvažnije kod pečenja mesa te zašto bismo pire trebali početi raditi sa smeđim maslacem

  • PR Hrana i piće
    oglas

    Pokažite svoje barmenske vještine na Badel Masterclass natjecanju i osvojite 30.000 eura

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close