• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zanimljivosti #Badel Masterclass

Nova sezona Badel Masterclassa: Prijavite se na besplatne online edukacije i usavršite barmenske vještine ili pokažite zavidno znanje na natjecanju

Ugostiteljski sektor u 2020. pretrpio je značajne gubitke, koji se nastavljaju i u novoj godini zbog zabrane rada uslijed restriktivnih mjera vezanih uz aktualnu pandemiju bolesti COVID-19. Kako bi pomogli konobarima i svima zaposlenima u ugostiteljskom sektoru da vrijeme provedeno u svojim domovima iskoriste za rad na sebi i svom znanju, Badel je za vrijeme prvih restrikcija, prošlog proljeća pokrenuo besplatne online edukacije Badel 1862 Masterclass.

Punkufer avatar placeholder
PR 2.02.2021 12:35 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Veliko natjecanje s bogatim nagradama

U trendu Komiža Na svetog Nikolu Znate li koji je grad zimi najtopliji u Hrvatskoj? Čarobno mjesto ribara i "zlatne čokolade" danas slavi svoj dan Varivo s oslićem i krumpirom Iz nove kuharice Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom koje ćete napraviti nabrzinu Sandnøtter norveški božićni keksi Ispečeni za 10 minuta Ovi šećerni keksi s limunom savršena su božićna slastica, a jako ih je lako napraviti

Više od 3000 konobara, barmena, koktel majstora i kuhara, ali i nekoliko gastro entuzijasta pohađalo je prvi takav program učinivši ga najmasovnijom online edukacijom na tržištu. Okolnosti su uoči ovog proljeća slične, pa uskoro kreće nova runda Masterclass predavanja, a za sve polaznike prve generacije i ostale koji misle da su vrhunski znalci u ugostiteljstvu ove godine bit će održano i Badel Masterclass natjecanje. Naime, potaknut pozitivnim reakcijama i iskustvima iz Badel Masterclassa, Badel 1862 odlučio je ugostiteljima pomoći održavanjem velikog natjecanja u kojem mogu ponovno naučiti nešto novo, ali i pokazati svoje znanje i iskustvo.

Prijave na Badel Masterclass natjecanje otvorene su od 26. siječnja do 12. veljače 2021., a online kvalifikacijski ispit, kojem mogu pristupiti svi prijavljeni neovisno o njihovom zanimanju, održat će se 20. veljače 2021. Na njemu će natjecatelji morati pokazati svoje znanje o vinima, jakim alkoholnim pićima, koktelima, a bit će i pitanja iz opće kulture. One koji polože ispit čeka regionalno natjecanje koje će tijekom ožujka biti održano u Splitu, Rijeci, Zagrebu i Osijeku te će biti zahtjevnije od kvalifikacijskog ispita, a detaljnije o tome možete pročitati na https://badelmasterclass.hr/. Natjecatelji koji će se naći na listi 25 najuspješnijih sukobit će se i pokazati svoje znanje u velikom finalu Badel Masterclassa u Zagrebu 17. travnja 2021. godine., a one najbolje čekaju bogate nagrade.

Nova sezona besplatne edukacije

Oni koji, pak, nisu zainteresirani za natjecanje, ali bi htjeli usavršiti svoje znanje dobit će priliku i za to jer uskoro počinje nova sezona Badel Masterclassa. Jednako kao i prošle godine, edukacija će biti održana putem interneta, a polaznici će dobiti pristup video predavanjima, dok će za praktično rješavanje zadataka i testiranje teorijskog znanja biti uključeni u Badel Masterclass online platformu. Uz stručnjake Badela 1862, edukacije će provoditi i vanjski stručnjaci za pojedina područja, a na ovogodišnjem izdanju Badel Masterclassa među predavačima će biti i novih lica. Prijaviti se mogu ugostitelji, ali i svi ostali koji su zainteresirani i žele naučiti nešto novo. Prijave za edukaciju bit će u ožujku, dok će se sama edukacija održati u travnju 2021. godine. Detaljnije informacije bit će objavljene na https://badelmasterclass.hr/.

Tijekom mjesec dana polaznici Masterclassa putem digitalnih platformi usvajaju nova znanja vezana uz psihologiju potrošača, vina, jaka alkoholna pića, koktele i kulinarstvo. U prvoj generaciji polovica njih, točnije 1500 odlučilo se polagati i ispite nakon svake završene cjeline čime su stekli uvjete za dobivanje posebnih certifikata.

Edukacija i za one s 20-godišnjim iskustvom u ugostiteljstvu

„Žena me prijavila jer mi je zbog lockdowna i nedostatka posla i obaveza bilo dosadno i drago mi je da me prijavila. Radim već 20 godina u ugostiteljstvu i puno sam znao, no svejedno se isplatilo pohađati Badel Masterclass jer stvarno sam puno naučio. Najzanimljivija mi je bila radionica o viskiju, oduševila me, ali svaka pohvala za ideju i edukaciju u cjelini. Organizacija je bila vrhunska, a posebno mi se svidjelo što je održano putem interneta. Pohvalio sam se kolegama novim znanjem i preporučio sam i njima da se prijave na edukaciju jer je uistinu i zanimljiva i korisna“, ispričao je Josip Drnasin iz Splita, jedan od pet ugostitelja koji se može pohvaliti najuspješnijim rezultatom na prvom Badel Masterclassu, i dodao kako ga je koncept toliko oduševio da bi se htio nastaviti educirati.

Uz Drnasina, među pet najboljih našao se i Danijel Čubranić iz Rijeke kojeg je na pohađanje radionice također potaknuo višak vremena kojeg je imao zbog zatvorenih ugostiteljskih objekata, no i velika želja za učenjem.

„Nismo mogli raditi pa sam imao vremena, a uvijek imam želju naučiti nešto novo, nadograđivati svoje znanje. Završio sam ugostiteljsku školu, konobar sam cijeli život, imam 25 godina staža, ali svejedno sam na Masterclassu naučio jako puno. Sve je bilo vrijedno i zanimljivo. Toliko je tih informacija o alkoholnim pićima, vinima, kulinarstvu, psihologiji i stvarno su potrebne u mojem zanimanju. Badelova edukacija sve je obuhvatila, a već sam imao i priliku primijeniti naučeno, pogotovo kad je riječ o znanju o žesticama. Tu sam bio najviše kratak u znanju pa sam to sada uspio nadograditi. Jako sam zadovoljan organizacijom, svakako preporučam svima, a ako će biti mogućnosti i prilike, ja bih rado nastavio s edukacijom jer mi je ovo iskustvo bilo odlično“, oduševljen je Čubranić koji razmišlja o prijavi na Badel Masterclass natjecanje gdje će pokazati svo svoje dosadašnje iskustvo i novostečeno znanje.

Profesorica španjolskog jedna od najuspješnijih polaznika edukacije

Osim za ugostitelje, radionice i natjecanje otvoreni su i za sve druge zainteresirane za stjecanje znanja u ovom području, a jedna od takvih polaznica prošle godine bila je je Jelena Mijić, profesorica engleskog i španjolskog jezika, koja se, iako nije profesionalac, našla na samom vrhu po rezultatima.

„Jako volim isprobavati nova pića i zaista su mi interesantne informacije o vinu i spajanju hrane s raznim vrstama alkoholnih pića. S obzirom da je Badel otvorio Masterclass i za ljude koji nisu nužno zaposleni u toj branši, činilo mi se kao super prilika da i sama naučim više o tome što me zanima i dobro se poklopilo da sam upravo tada imala više vremena za rad na sebi. Saznala sam jako puno zanimljivih i korisnih informacija koje do tada nisam znala i koje jednostavno prođu ispod radara, pogotovo nama laicima koji se time ne bavimo profesionalno nego samo konzumiramo“, izjavila je Mijić.

„I inače kad organiziram večere ili neka druženja, pokušavam vino sljubiti s time što jedemo ili kuhamo, a ako ne jedemo, onda isprobavamo začine s raznim pićima. Badel Masterclass me potaknuo da još više istražujem, uložim u bocu viskija ili nekog drugog alkoholnog pića. Jako mi se svidjelo i što je edukacija bila online jer je to stvarno praktično u današnje vrijeme. To mi je i olakšalo učenje, budući da zbog posla i obveza ne stignem uvijek u točnom terminu prisustvovati radionicama. Ovako sam mogla raspored edukacija prilagoditi sebi“, ispričala je svoje pozitivno iskustvo Jelena Mijić iz Zagreba te je izrazila želju za nastavkom edukacije.

Svakako posjetite www.badelmasterclass.hr za više detalja i postanite dio njihove priče.

 

  • #Badel Masterclass
  • #Badel Masterclass natjecanje
  • #badel
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Umjesto krumpira: Zapečeni luk sa sirom odličan je prilog pečenjima
Zasitno i fino
Umjesto krumpira: Zapečeni luk sa sirom odličan je prilog pečenjima
Znate li koji je grad zimi najtopliji u Hrvatskoj? Čarobno mjesto ribara i "zlatne čokolade" danas slavi svoj dan
Na svetog Nikolu
Znate li koji je grad zimi najtopliji u Hrvatskoj? Čarobno mjesto ribara i "zlatne čokolade" danas slavi svoj dan
Neki su spojevi bolji od drugih: Recept za cheesecake baklavu koji će vas raspametiti
Slatko, slađe...
Neki su spojevi bolji od drugih: Recept za cheesecake baklavu koji će vas raspametiti
Sveti Nikola nasred polja: Crkvica koja se sjeća sedmorice hrvatskih kraljeva
Kod Nina
Sveti Nikola nasred polja: Crkvica koja se sjeća sedmorice hrvatskih kraljeva
Ah, ti Norvežani: Jeste li čuli za - biciklistički lift?
Genijalno!
Ah, ti Norvežani: Omiljena besplatna atrakcija koja pomaže biciklistima i roditeljima s kolicima
Božićni sajam u Colmaru: Bez pretjerivanja - najčarobniji u Europi
Advent u Colmaru
Kao iz bajke: Ovo je, bez pretjerivanja, najčarobniji božićni sajam u Europi
Kviz općeg znanja: O konjima, ljudima... i svemu ostalom
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Pitanja iz opće kulture koja će vam razgibati pamćenje
Kakva zemlja! Nedjeljom ne radi aerodrom, pista prelazi preko prometne ceste, a ljudi su najdeblji na svijetu
Sto ljudi...
Kakva zemlja! Nedjeljom ne radi aerodrom, pista prelazi preko prometne ceste, a ljudi su najdeblji na svijetu
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom prema receptu Matejke Buče
Iz nove kuharice
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom koje ćete napraviti nabrzinu
Znate li koji je grad zimi najtopliji u Hrvatskoj? Čarobno mjesto ribara i "zlatne čokolade" danas slavi svoj dan
Na svetog Nikolu
Znate li koji je grad zimi najtopliji u Hrvatskoj? Čarobno mjesto ribara i "zlatne čokolade" danas slavi svoj dan
Sandnøtter norveški božićni šećerni keksi recept
Ispečeni za 10 minuta
Ovi šećerni keksi s limunom savršena su božićna slastica, a jako ih je lako napraviti

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Marko Žižić deložiran iz stana, tvrdi: "Kad su otkupili dug, on je duplo narastao"
Najavio pravnu borbu
Nekad uspješni poduzetnik, danas deložiran iz stana: "Sve su mi oduzeli. Dug je najedanput narastao"
Zaštitna struktura nuklearke Černobil teško oštećena - IAEA
Nakon napada
Ne može se zaustaviti širenje radijacije: Teško oštećena nuklearka Černobil
Doznaju se detalji ubojstva u Rijeci: Mladić ubio djevojku, pa pokušao ubiti sebe
FEMICID u rijeci
Jezivi detalji ubojstva: "Pronađena je na trećem katu s 30 ubodnih rana"
show
Saša Matić u Areni Zagreb Jakovu Jozinoviću obećao pjesmu
obećao mu je pjesmu
Poslušajte kako je mladi Slavonac sa Sašom Matićem otpjevao njegov veliki hit u Areni Zagreb!
Severina u minici i korzetu prošetala Zagrebom po hladnom vremenu
''jao, kakva si''
Seve u minjaku i korzetu pozirala u prehladnom Zagrebu: ''Ti goriš, to je sigurno!''
Ana Rucner podijelila intervju sina Dariana koji je govorio o odnosu s rastavljenim roditeljima
''što će drugi reći...''
Ana Rucner podijelila izjavu svog sina: ''Ovako priča dijete rastavljenih roditelja''
zdravlje
Rak kostiju: Simptomi, dijagnoza, liječenje, dužina života – sve je tu!
Treba obratiti pozornost na bol
Rak kostiju: Simptomi, dijagnoza, liječenje, dužina života - sve je tu!
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Važno za žene u rizičnoj skupini
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Neke životinje poznaju prometna pravila bolje od vozača, prizor oduševio gledatelje
Preslatko!
Neke životinje poznaju prometna pravila bolje od vozača, prizor oduševio gledatelje
Gospođa prozvana kradljivcem stoljeća! Pogledajte kako je sakrila paket
Impresivno!
Gospođa prozvana kradljivcem stoljeća! Pogledajte kako je sakrila paket
Pametnim rješenjem uspjeli obraniti jelku od mačke, pogledajte genijalnu ideju!
Wow!
Pametnim rješenjem uspjeli obraniti jelku od mačke, pogledajte genijalnu ideju!
tech
Ostvarila se nadanja astronoma: Asteroid Bennu skriva sve sastojke potrebne za život na Zemlji
Ovo je doista veliko otkriće
Ostvarila se nadanja astronoma: Asteroid Bennu skriva sve sastojke potrebne za život na Zemlji
Koristite ovaj model iPhonea? Vrijeme je da kupite novi
Evo i zašto
Koristite ovaj model iPhonea? Vrijeme je da kupite novi
Pametni telefoni "kriju" tajne moći koje zapravo gotovo nitko ne koristi, a štede vrijeme i energiju
Otključajte ih i vi
Pametni telefoni "kriju" tajne moći koje zapravo gotovo nitko ne koristi, a štede vrijeme i energiju
sport
Nogometaši Dinama i Hajduka remizirali su 1:1 u 16. kolu SuperSport HNL-a
Kartonijada na Maksimiru
Maratonski derbi završen remijem: Dinamo imao više od igre, Bijeli pak tuguju za prosutim bodovima
Hrvatska saznala kada i gdje igra na SP-u: Ovo su satnice i gradovi u kojima igra
SVE JE POZNATO
Hrvatska saznala kada i gdje igra na SP-u: Ovo su satnice i gradovi u kojima igra
FIFA se naslađuje s Englezima: Pogledajte kakva je snimka objavljena pred milijunima, Hrvati će biti sretni
ops!
FIFA se naslađuje s Englezima: Pogledajte kakva je snimka objavljena pred milijunima, Hrvati će biti sretni
tv
Kumovi: Kome će ljubav donijeti sreću, a koga skupo koštati, doznajte u novim epizodama serije "Kumovi"
KUMOVI
Kome će ljubav donijeti sreću, a koga skupo koštati, doznajte u novim epizodama serije "Kumovi"
MasterChef: ANKETA: Što mislite - tko je zaslužio platinastu karticu? Barbara ili netko od izazivača?
OTKRIJTE NAM!
ANKETA: Što mislite - tko je zaslužio platinastu karticu? Barbara ili netko od izazivača?
U dobru i zlu: Možda im se na kraju sreća i osmjehne - ipak su oni Sriće
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Možda im se na kraju sreća i osmjehne - ipak su oni Sriće
putovanja
Najveće klizalište u Europi
Za 5000 klizača
Veliko je poput 16 olimpijskih bazena! Znate li gdje se nalazi najveće europsko klizalište na otvorenom?
Sandnøtter norveški božićni šećerni keksi recept
Ispečeni za 10 minuta
Ovi šećerni keksi s limunom savršena su božićna slastica, a jako ih je lako napraviti
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom prema receptu Matejke Buče
Iz nove kuharice
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom koje ćete napraviti nabrzinu
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Martina Ćustić stvorila kremu kako bi pomogla svojoj kćeri: "Ovo je moj doprinos svima koji se bore sa sličnim tegobama“
Inspirativna priča
Martina Ćustić stvorila kremu kako bi pomogla svojoj kćeri: "Ovo je moj doprinos svima koji se bore sa sličnim tegobama“
Poput narko–država, ali još globalnije: Uspon "scam država" čije ekonomije počivaju na online prevarama
Imali više od 20.000 ljudi
Poput narko–država, ali još globalnije: Uspon "scam država" čije ekonomije počivaju na online prevarama
lifestyle
Ana Maslać Plenković u crnom izdanju kod Pape Lava XIV
Elegantno izdanje
Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi
Ulična moda Zagreb visoke čizme podstavljene umjetnim krznom 2025.
Opa!
Uz ovakve čizme zgodne dame iz centra Zagreba i najkraća minica pada u drugi plan
Princeza od Walesa i princeza Charlotte na božićnom koncertu 2025.
Mini kopija
Princeza Charlotte ima gracioznost i držanje svoje majke, svakim danom sve je sličnija Catherine Middleton
sve
Ana Maslać Plenković u crnom izdanju kod Pape Lava XIV
Elegantno izdanje
Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi
Saša Matić u Areni Zagreb Jakovu Jozinoviću obećao pjesmu
obećao mu je pjesmu
Poslušajte kako je mladi Slavonac sa Sašom Matićem otpjevao njegov veliki hit u Areni Zagreb!
Severina u minici i korzetu prošetala Zagrebom po hladnom vremenu
''jao, kakva si''
Seve u minjaku i korzetu pozirala u prehladnom Zagrebu: ''Ti goriš, to je sigurno!''
PR
oglas

Pokažite svoje barmenske vještine na Badel Masterclass natjecanju i osvojite 30.000 eura

Najveće regionalno natjecanje barmena otvoreno za prijave do 16. veljače 2024. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Masterclass ''Božić dolazi'' Hrana i piće
    Punkufer.hr masterclass

    Tri recepta, mnoštvo trikova i pregršt dobre atmosfere: Na trećoj kulinarskoj radionici Stipana Iličića sve je mirisalo po cimetu, rumu i naranči

  • Ana Antunović: Juneći but s pireom od celera sa smeđim maslacem - 11 Hrana i piće
    POKROVITELJ BADEL

    Ana Antunović: Što je najvažnije kod pečenja mesa te zašto bismo pire trebali početi raditi sa smeđim maslacem

  • PR Hrana i piće
    oglas

    Pokažite svoje barmenske vještine na Badel Masterclass natjecanju i osvojite 30.000 eura

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close