Great Barrier Reef najveći je koraljni greben na svijetu, najveća živa cjelina, a zasigurno i jedan od najljepših ukrasa našeg planeta. Nalazi se u Koraljnom moru i proteže se 2030 kilometara u sjeveroistočnoj Australiji u pokrajini Queensland. Niz koraljnih grebena dugačak je oko 2000 kilometara, širok oko 2 kilometara u sjevernom i oko 150 kilometara u južnom dijelu.

San ronilaca iz cijelog svijeta od početka prosinca dostupan je i onima koji žele uživati u morskim prizorima, ali ostati na suhom. Cijena noćenja nije mala, kreće se od oko 5400 kuna, no kako kažu u Reefsuitesu, iskustvo se pamti čitav život. U apartmanima koji imaju prozore od poda do stropa gosti se osjećaju kao usred akvarija s tirkiznom vodom. Uz posebno osvjetljenje, vodena prostranstva noću nisu ništa manje intrigantna. Od morskih cimera goste odvaja manje od deset centimetara stakla.

Reefsuites - 4 Reefsuites - 4 (Foto: Journey Beyond)

Sobe su dio projekta vrijednog 10 milijuna dolara, koji je osim izgradnje pontona uključio i presađivanje na tisuće ugroženih koralja na novu lokaciju kako bi preživjeli. S radovima se započelo prije dvije godine kada je oluja Debbie napravila veliku štetu i izazvala privremenu evakuaciju tisuća stanovnika.

Mistični otok na kojem većina stanovnika vjeruje u vilenjake Vik Island Drangey +2 Reynisdrangar

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju