Great Barrier Reef najveći je koraljni greben na svijetu, najveća živa cjelina, a zasigurno i jedan od najljepših ukrasa našeg planeta. Nalazi se u Koraljnom moru i proteže se 2030 kilometara u sjeveroistočnoj Australiji u pokrajini Queensland. Niz koraljnih grebena dugačak je oko 2000 kilometara, širok oko 2 kilometara u sjevernom i oko 150 kilometara u južnom dijelu.

San ronilaca iz cijelog svijeta od početka prosinca dostupan je i onima koji žele uživati u morskim prizorima, ali ostati na suhom. Cijena noćenja nije mala, kreće se od oko 5400 kuna, no kako kažu u Reefsuitesu, iskustvo se pamti čitav život. U apartmanima koji imaju prozore od poda do stropa gosti se osjećaju kao usred akvarija s tirkiznom vodom. Uz posebno osvjetljenje, vodena prostranstva noću nisu ništa manje intrigantna. Od morskih cimera goste odvaja manje od deset centimetara stakla.

Sobe su dio projekta vrijednog 10 milijuna dolara, koji je osim izgradnje pontona uključio i presađivanje na tisuće ugroženih koralja na novu lokaciju kako bi preživjeli. S radovima se započelo prije dvije godine kada je oluja Debbie napravila veliku štetu i izazvala privremenu evakuaciju tisuća stanovnika.

Mistični otok na kojem većina stanovnika vjeruje u vilenjake Vik +0 Island

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju