Poljska je postala ponosna vlasnica najvećeg drvenog roller coastera na svijetu u Energylandiji, najpopularnijem zabavnom parku koji se nalazi na jugu zemlje, nedaleko od Krakowa.

Konstrukcija od drveta i čelika ima 1316 metara, a zastrašujućih 61 metra pada brzinom od 121 kilometra na sat nikoga ne ostavljajući ravnodušnim.

Tijekom vožnje putnici mogu iskusiti nagib od 90 stupnjeva, bestežinsko stanje, ali i izdvojiti pokoju sekundu na uživanje u pogledu s visine na okolicu.

Zadra, koja je otvorenje proslavila 22.8. nadmašila je Hyperion koji je prije pet godina bio najbrži i najviši u Europi. Atrakcija parka je i Tsunami Dropper, najbrži i najviši vodeni vlak na svijetu.

Zipline Putovanja "Pazi medo" više nije najdulji zipline u Europi, evo tko je novi nositelj ove prestižne titule i za koliko je duži

Zadra se trebala otvoriti prije godinu danu, ali radove su usporila oštećenja nastala zbog olujnih vjetrova koji su uništili konstrukciju. No poljski vlak neće još dugo biti rekorder. Najbrži, najduži i najviši vlak smrti gradi se u Saudijskoj Arabiji, a otvorenje je najavljeno u 2023.

U videu pogledajte kako izgleda 123 sekundi čistog adrenalina na drvenom vlaku smrti Zadra.  

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju