Kad nas zubate temperature potjeraju s ljetnih terasa u interijere kafića tražimo udobne fotelje, finu kavu – i prije svega dobar vibe. U potrazi za odličnim mjestima za popiti kavu u Zagrebu raspitali smo se koja su to mjesta iz kojih nećemo htjeti otići i suzili izbor na deset kandidata.

Hub Cooltura Pub, Rapska ulica 20

Nedaleko od Vukovarske i Držićeve, na Sigečici ćete pronaći doista posebno uređen kafić, prepun vintage detalja. U Hub Cooltura Pubu neće vam biti dosadno niti ako dođete sami. Prostrani interijer, udobne fotelje, kao i detalji poput starinske peći, „vekerice“ na stolovima, starinskog seta za čaj ili televizora u okviru za slike stvaraju ugođaj kakav ćete teško naći negdje drugdje. U ponudi im je stvarno fina kava, a pronaći ćete i koktele i craft piva.

Bonk, Vrbje 1 B

Bonk Coffee bar pronaći ćete na Vrbanima, a osim što ondje možete sjesti na kavu ili pivo, možete i kupiti bicikl, kacigu ili kakvu dobru knjigu ili majicu. Bonk je hibrid između kafića i dućana s biciklima u kojem ćete naći i druge sitnice, kao i odličnu kavu i craft pivo. Kako vlasnici Bonka objašnjavaju na svojim stranicama, mjesto je nastalo iz ljubavi prema biciklima, avanturi i druženju.

Peaches & Cream Bar, Krapinska 8

Udobni kafić na Trešnjevci mnogi znaju po koktelima koje potpisuju vlasnici - vrsni miksolozi i prije svega dobri prijatelji, Dominik Bečvardi i Mišel Posavac sa svojom ekipom. No osim na predivno izbalansirane i kreativne signature koktele koji slijede sezonu, u Peaches možete navratiti i na odličnu kavu. Nakon ljetne pauze opet su uveli jutarnju smjenu, ali nemojte im doći prerano jer rade tek od 10 sati - i oprostite im na tome što nisu jutarnji tipovi.  


Mr. Fogg, Martićeva 31

Prvi steampunk bar u Hrvatskoj pronaći ćete u Martićevoj ulici. Zbog ambijenta nadahnutog Julesom Vernom i putopisnom fikcijom "Put oko svijeta u 80 dana" Mr. Fogg je pun danju i noću. Kad zahladi, u Fogg se ide i na čaj, kakav ćete teško naći na nekoj drugoj adresi. U „čarobnoj kutiji“, osim čajnika dobit ćete i pješčani sat, med, kao i bočice s limunovim sokom i đumbirom.

Mr. Fogg Mr. Fogg (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

Quahwa, Teslina 9/1

Quahwa je derivat izvornog arapskog izraza qahwa za omiljeni napitak koji u doslovnom prijevodu znači ”napitak od biljke koji te drži budnim”, kao i ime kafića i pržionice koja već godinama okuplja ljubitelje vrhunske kave. U Quahwi se ponose time što su jedni među prvima koji su u hrvatskoj ponudi imali isključivo 100 % arabicu, a i dalje su savršeno mjesto za otkrivanje novih okusa i mirisa omiljenih napitaka. Osim kave, uživati možete i u napicima kao što su matcha latte te kolačima i pecivima. 


Très Chic Cafè, Vlaška 101

"Pariški đir", "hippie /boho", "poseban ambijent", neki su od komentara na Très Chic Cafè koji ćete pronaći u Vlaškoj. Za toplijih dana u suncu se uživa na maloj terasi, a kad zahladi gosti se griju uz tople napitke u privlačnom „dnevnom boravku“ s neobičnim predmetima i eklektičnim namještajem. Psi su dobrodošli, a baš kao i njihovi vlasnici koji vole popiti finu kavu. 


Caffe bar Pocket, Listopadska 13

Pocket je kvartovski kafić u koji ne zalazi samo ekipa iz kvarta, nego se do njega nerijetko potegne i s drugih krajeva grada. Kad zahladi, s mirne i prostrane terase u zelenilu, gosti se povuku u interijer koji je poput superudobnog dnevnog boravka s elementima pop-arta. Pohvale gostiju idu i na račun konobara, fine kave, a plus je i to što ne morate kružiti unedogled tražeći parking. 


Cat Caffe, Kušlanova 6

Ako ne volite mačke, zaobiđite Cat Caffe u širokom luku jer će vas ovdje dočekati flafaste ljubimice raznih veličina i šara. Nemojte se naljutiti ako vas odluče ignorirati, ovdje je ionako sve podređeno njima. Osim zbog mačaka, u Cat Caffe se ide zbog šarenih napitaka na bazi kave i čokolade, kao i koktela. Jestive šljokice na cappuccinu, kava s kremastim likerima ili tekila u kombinaciji sa sirupom od ljubičica ondje su sasvim normalna stvar. 

 Program Bar, Martićeva 14 F

Uz ocjenu 4,8 i hrpu odličnih komentara na Google recenzijama, jasno je da u potrazi za omiljenim kafićem možete krenuti prema Martićevoj. Gostima se jako sviđa interijer prepun zanimljivih detalja koji se često mijenja ovisno o inspiraciji vlasnika, kao i ugođaj bez dima cigareta. Dodatan plus je i to što su u programskom šarenilu dobrodošli i psi, a ne samo njihovi vlasnici. 

Botaničar, Trg Marka Marulića 6

U kafić za ljubitelje fine kave, umjetnosti i zelenila nerijetko „usele“ fotografije, slike i druga remek-djela zbog čega se gostima katkad čini kao da su došli na piće u kakvu mondenu, ali opuštenu galeriju. Uz dobru kavu, kvalitetne čajeve i prirodne sokove, ovdje se mogu popiti craft piva, kao i fini kokteli. Botaničar se često opisuje kao hipstersko mjesto u centru grada u kojem vlada opuštena vibra.

 

Odmor iz bajke: Crna goranska ljepotica koja ne miče pogled s usnulog diva Zoe Luxury House - 22 Zoe Luxury House - 21 Zoe Luxury House - 20 +18 Zoe Luxury House - 19

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju