Početkom ožujka Zagreb je postao bogatiji za zalogajnicu za koju se može reći da je puno više od kutka na kojem možete tek usputno nešto prizalogajiti – Kroštula je mjesto za sve one koji žele okusiti kvalitetne namirnice i žele i znaju uživati u ljepoti trenutka.

Smještena je na Cvjetnom trgu, na adresi Preradovićeva 1 i svojim kupcima nudi ukusne proizvode pri čijem je spravljanju naglasak stavljen na kvalitetu sastojaka i pripreme. Bilo da je riječ o doručku, slastici ili plati narezaka – budite sigurni da ćete uživati u vrhunskim namirnicama jer se u Kroštuli brinu o svakom detalju. Kroštula je nastala kao obiteljska pekarnica koja posluje već 15 godina na području Dalmacije. Među domaćim stanovnicima i turistima postala je prepoznatljiva zahvaljujući tradicionalnim proizvodima prilagođenim modernim izazovima.

'Otvorenjem Kroštule u Zagrebu željeli smo se odmaknuti od koncepta pekarnice i ponuditi gostima novo mjesto na kojem se mogu opustiti i uživati u domaćim i zdravim zalogajima, prepustiti se trenutku i barem na nekoliko trenutaka odahnuti od gužve i vreve,'– riječi su Karla Vulina, vlasnika Kroštule.

Slastice, kolači, muesliji, zdravi doručak, prirodne namirnice, torte, drniški pršut, domaći kruh, bezglutenski obroci i domaći kruh tek su dio Kroštuline ponude – svakog dana niču nove ideje kako što bolje upotpuniti ponudu pa su tako u planu i hladne salate i smoothieji.

Iz Kroštule kažu kako su posebno ponosni i na svoj domaći kruh, jednostavno nazvan KRUH. koji se pripravlja isključivo od brašna, vode, soli i kvasca bez dodatka ikakvih aditiva i čija priprema traje i do dva dana kako bi se polaganom fermentacijom dobio najbolji okus i sačuvala kvaliteta.

U ponudi možete naći i Granole, domaće hrskave mueslije, sastavljene samo od zobenih pahuljica, badema, lješnjaka, bundevinih i suncokretovih sjemenki s dodacima sezonskog voća poput borovnica, malina, jagoda ili kivija, a odlučiti se možete i za kuhano jaje, prema želji meko ili tvrdo uz tanjurić sa šunkom, sirom, domaćim džemom i Kroštulinim domaćim kruhom, takozvani radnički doručak.

Ljubitelji slatkog mogu uživati u domaćim kroasanima spravljenim isključivo s maslacem (bez margarina) uz koje se može naručiti i namaz po želji poput domaćeg džema ili Nutelle. Tu su i sendviči koji se slažu isključivo od kvalitetnih sastojaka poput drniškog pršuta, domaće divljači ili talijanske mortadelle. Vegetarijanci i vegani također mogu uživati u sendvičima od tune ili avokada.

U asortiman su uključeni i Katini proizvodi bez glutena te Majin kruh od divljeg kvasca koji se savršeno uklapaju u načelo vrhunske kvalitete Kroštulinih proizvoda.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju