Bistro Apetit
zajedno sa svojim chefom Goranom Kočišem novi su hrvatski članovi udruženja Jeunes Restaurateurs (JRE).

Radi se o najpoznatijem europskom udruženju vrhunskih mladih chefova kojima je zajednički njihov talent i strast kojom pristupaju svom svakodnevnom poslu. Njihove inovativne vještine uspješno integriraju kulinarsku tradiciju zemalja iz kojih potječu što potvrđuju i kulinarske senzacije chefa Gorana Kočiša.

'Izuzetna mi je čast pridružiti se europskim kolegama u ovom uglednom udruženju koje je prepoznalo naš rad i uvrstilo Bistro Apetit na gastronomsku kartu Europe. To je izniman uspjeh ne samo za Bistro, već i za Zagreb i Hrvatsku općenito, jer je gastronomski aspekt turizma oduvijek vrlo bitan. Pri tom ne zaboravljamo naše stalne goste za koje gotovo svakodnevno kreiramo nove sljedove i tako postavljamo nove kulinarske standarde.' - rekao je chef Kočiš.

Inače, udruga mladih chefova Jeunes Restaurateurs osnovana 1974. u Parizu s ciljem čuvanja, razvijanja i jačanja kulinarskog naslijeđa između generacija, a u 16 europskih zemalja okuplja 340 chefova, od kojih čak 180 nosi Michelinove zvjezdice.

Na druženju je ujedno najavljena humanitarna večera JRE chefova koja će se održati 29. veljače u Muzeju prekinutih veza kojoj je cilj kroz umjetnost gastronomije pomoći onima kojima je to potrebno.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju