Kulinarski show Chtef Zagorski chef, sedmo je po redu natjecanje sedam vrsnih zagorskih kuhara u pripremi glavnog jela i deserta sa zadanim namirnicama – ove godine to su meso zagorskog purana, zagorski mlinci i orasi. U natjecanju koje se željno očekuje 24. listopada u Stubičkim Toplicama tradicionalno smije sudjelovati samo sedam kuhara, budući da je broj sedam neodvojiv od Zagorja - bajke na dlanu u kojoj se smjestilo sedam gora, sedam rijeka, sedam ljekovitih izvora i sedam gradova.

Na sedmom izdanju Chtefa nastupit će kuhari iz hotela Matija Gubec, Termi Jezerčica, Bluesun Hotela Kaj, Ville Magdalene, Dvorca Mihanović, restorana Dunav te pivnice i restorana Punkt. Pobjedu će odnijeti kuhar koji nesvakidašnjim spojem tradicionalnog i modernog osvoji stručnu ocjenjivačku komisiju na čelu sa Tomislavom Špičekom. U komisiji su još dva poznata gastronomska znalca, etablirani kuhari Slavko Večerić i Dražen Đurišević.

> 5 prijedloga za izlet: Mjesta u Zagorju na kojima se isplati zadržati

Posjetitelji će moći pratiti ocjenjivanje gotovih jela te ih i kušati, ali će moći i uživati u bogatom popratnom programu tijekom kojeg ih očekuju degustacije brojnih zagorskih delicija poput bučinog ulja, meda, neizostavnih štrukli i tradicionalnih Babičinih kolača te vrhunskih vina i pjenušaca poznatih zagorskih vinara.

Pobjednik kulinarskog showa nosi titulu i statuu Zagorskog chefa. Ova kulinarska manifestacija postala je mjesto na kojem se okuplja sve najbolje od gastronomije Zagorja i mjesto gdje se susreće zagorska tradicija, bogata ponuda i potreba vrednovanja županijskih projekata kojima se turistička ponuda Zagorja diže na višu razinu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju