1. Kajenski papar
Ne samo da će dodavanje prstohvata ovog začina poboljšati okus vruće čokolade, već će i povisiti unutarnju tjelesnu temperaturu, potaknuti rad metabolizma i tako omogućiti lakše i brže sagorijevanje kalorija. Odvažite se na ovaj eksperiment.

2. Cimet

'Istraživanje je pokazalo da jedna osmina čajne žličice mljevenog cimeta po šalici vruće čokolade pomaže uravnotežiti šećer u krvi,' kaže nutricionistica Gale Maleskey iz Pennsylvanije. Uz to napitku daje slatkoću i toplinu te unapređuje okus čokolade.

3. Kardamom i klinčić
U vruću čokoladu dodajte po osminu čajne žličice mljevenog kardamoma i klinčića i tako spriječite sezonske prehlade i gripe. Ovi se začini u indijskoj kuhinji stoljećima koriste kao antiseptici.

4. Kokosovo ulje

Ova čudotvorna masnoća zasićuje i daje tijelu energije. 'Vrijeme je da jednu žlicu stavite u vruću čokoladu, jer napitku daje slatkoću, ali i zdrave masnoće koje će smanjiti šanse za dobivanje bolesti srca,' kaže dr. Deborah Levy iz New Yorka.

5. Metvica
Metvica i čokolada su odličan par izašao iz kulinarskog raja. Skuhajte čaj od metvice tako da 100 ml vruće vode pomiješate s dvije čajne vrećice metvice, pa dio te tekućine dodate vrućoj čokoladi. Jednostavnija varijanta je da u topao čokoladni napitak dodate kap ili dvije organskog ulja metvice. Bonus dodatak: metvica pomaže riješiti probavne tegobe i nadutost tijela, čineći vas mršavijim.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju