1. Gubitak kilograma
'Vrućina' u feferonima potječe od tvari kapsaicin, koja dokazano potiče rad metabolizma te sagorijevanje kalorija. Uz to, jedna kanadska studija pokazala je da muškarci koji predjelo pojedu s nešto ljutog umaka, do kraja obroka unesu 200 kalorija manje od osoba koje se nisu prepustile uživanju u začinjenoj hrani.

Peperoni (finti)
2. Zaštita srca
Studija objavljena od strane udruženja American Chemical Society pokazala je da kapsaicin iz čili papričica snižava razine lošeg kolesterola u krvi, smanjuje krvni tlak, pojačava cirkulaciju i sprečava sužavanje arterija, te tako štiti srce od kardiovaskularnih bolesti.

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac


3. Sprečava širenje raka
Prema nekim podacima Američkog udruženje za borbu protiv raka (American Cancer Society) postoji jaka povezanost između konzumacije čili papričica i smanjivanja širenja raka prostate. S druge strane, indijski istraživači su otkrili da kurkuma sadrži antioksidant s jakim antitumorskim djelovanjem.
 


Dakle, ljuto i nije toliko loše, naravno, ako ne pretjerujete!