U četvrtak, 3. kolovoza, u Starom Gradu Dubovcu u Karlovcu predstavljen je turistički vodič koji na jednom mjestu objedinjuje kompletnu turističku ponudu najzelenije turističke destinacije Hrvatske – Karlovačke županije. Na konferenciji za medije sudjelovali su direktorica turističke zajednice Karlovačke županije Dina Begić, župan karlovačke županije Damir Jelić, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić te direktor međimurske agencije Scribo PR Saša Vugrinec.

Uz navedene konferenciji su prisustvovali načelnik Općine Rakovica Franjo Franjković, gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar, Toni Šarić u ime Grada Ozlja, direktorica Turističke zajednice Općine Rakovica Mira Špoljarić, u ime Turističke zajednice grada Slunja Ivančica Cindrić te direktorica Turističke zajednice Općine Vojnić Josipa Blažević.

Autori su predstavljenog turističkog vodiča na hrvatskom i engleskom jeziku Saša Vugrinec i Daniel Herman, a izdan je u suradnji s Turističkom zajednicom Karlovačke županije, Gradom Karlovcem, Gradom Dugom Resom, Gradom Ozljem, Gradom Ogulinom, Turističkom zajednicom Općine Vojnić i Turističkom zajednicom Općine Rakovica.

Turistički vodič objedinjuje nezaobilazne turističke atrakcije županije na jednom mjestu. Dostupan je u tiskanom i digitalnom obliku, a osnovna nit vodilja autora bila je kroz priču svakom turistu približiti županiju i sve njezine blagodati. Tako ćete u vodiču pronaći općenite informacije, savjete što posjetiti, a posebno su istaknuti itinerari kroz koje možete istražiti destinaciju, krenuti povijesnim putovima, doživjeti posebno gastronomsko iskustvo, provozati se na biciklu, upustiti se u nordijsko hodanje, planinariti ili se zaputiti prema rijekama. Za one željne drugačijeg odmora tu su informacije o lovu, fotolovu, ribolovu, raftingu i kanuingu, a predstavljeni su i savjeti za kvalitetan obiteljski odmor. Vodič također donosi najzanimljivije mitove i legende, popis događanja te savjete o smještaju.

“Prvi put smo objedinili kompletnu ponudu regije na ukupno 120 stranica”, istaknula je direktorica Turističke zajednice Karlovačke županije Dina Begić, a gradonačelnik Karlovca Damir Mandić pohvalio je posebnost projekta “jer se u cijelu priču uključio velik broj dionika iz javnog i privatnog sektora s ciljem predstavljanja Karlovačke županije kao jedinstvenog turističkog proizvoda”. Župan Karlovačke županije iznio je i konkretne brojke, čime je istaknuo porast broja turista na nacionalnoj razini od 23 posto u odnosu na prošlu godinu, dok Karlovačka županija već sad bilježi porast od 28 posto.

“Ovaj turistički vodič tek je polazna točka od koje treba nastaviti nadograđivati daljnju promociju. Samo integriranom i planiranom suradnjom Karlovačke županije i svih relevantnih dionika može se postići zajednički dugoročni cilj– pozicioniranje Karlovačke županije kao poželjne i jedinstvene destinacije na turističkoj karti Hrvatske.”, napomenula je direktorica Turističke zajednice Karlovačke županije Dina Begić, sa željom da vodič iduće godine doživi svoje drugo izdanje. Važnost turističkog vodiča prepoznala je i Hrvatska turistička zajednica koja je projekt podržala i sufinancirala s 40.000 kuna.

Vodič je samo jedan od proizvoda međimurske agencije SCRIBO PR koja iza sebe ima već nekoliko sličnih publikacija, među kojima je i portal www.vikendmanijaci.com na kojem možete saznati sve što vas zanima o putovanjima.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju