Spremate se na godišnji odmor, slažete tetris od torba i ostalih stvari u vašem autu i koliko god bi htjeli ugurati u prtljažnik još samo sanduk vašeg omiljenog vina u njega ne stane više ni igla. Taman dok ste se polako pomirili s tim da ćete se morati zadovoljiti s 'tankom' ponudom lokalnog dućana u mjestu u kojem ljetujete, donosimo vam veselu vijest – najbolja hrvatska vina mogu se vrlo jednostavno pojaviti na vašim vratima.

Stranica Wine&More nudi dostavu vrhunskih hrvatskih vina po cijeloj obali, ali i u Europi ako se slučajno odlučite otputovati izvan granica Lijepe Naše. Na godišnjem se zaslužujete tetošiti pa nema razloga zašto ne biste uživali u finim, omiljenim kapljicama u društvu najbližih. Wine&More skupili su izbor ponajboljih vina iz svih regija Hrvatske u nadi da će ih ljubitelji vina diljem svijeta, prepoznati, kušati i podijeliti to iskustvo s prijateljima. Ovo ljeto predlažu da na ljetnoj terasi uživate u sljedećim vinima, a detalje o narudžbi pogledajte na njihovoj stranici.

7 ljetnih vina koja morate kušati

Prepustite se hedonizmu i opskrbite se vinom za svaku priliku.

1. Ivančić Griffin Brut 2014. – Nova vinska zvijezda Središnje Hrvatske. Ovo pjenušavo vino s Plešivice izvrstan je aperitiv ili okrjepa nakon burne noći.

2. Jerković Kujunđuša 2015. – Ovo pitko bijelo vino iz Imotskog odlično će se slagati uz tradicionalna morska predjela sa slanim ili mariniranim inčunima.

3. Piquentum Malvazija Blanc 2012. – Šarmantno i elegantno istarsko vino omiljeno među vinskim znalcima odlično će se ljubiti s plodovima mora.

4. Stina Pošip 2014. - Iako ova sorta potječe s Korčule, jedan od najboljih pošipa dolazi s otoka Brača. Stina predstavlja savršen balans sunca, dalmatinskog bilja i sušenog voća. Boca ovog vina ispraznit će se prije no što riba 'siđe' s gradela.

5. Galić Graševina 2015. – Ovu svježu i aromatičnu graševinu nećete htjeti miješati s mineralnom. Uživajte u njoj pijuckajući je uz neki bazen ili uz tanjur tjestenine sa začinskim biljem ili bijelim mesom.

6. Bibich Debit 2015. – U njemu stoljećima uživaju Dalmatinci još od 'stoljeća sedmog'. Vinari središnje Dalmacije kažu da je to vino njihova prošlost, sadašnjost i budućnost, a jedan od njih pretvorio ga je u autentično vino. Alen Bibić vinar iz okolice Skradina svojim je vinom opio i legendarnog Anthonyja Bourdaina u jednoj od najzabavnijih epizoda njegovog gastronomskog putopisa No Reservations.

7. Stina Vugava 2104. – Laganija nego ona tradicionalna viška, ova odlična bračka vugava nudi osvježenje idealno za vruće ljetne večeri s punim okusima koje daje ova sorta. Odlično se ljubi s pikantnim okusima poput pesta ili zrelog sira, no jednako će se složiti i s laganijim morskim predjelima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju