Vinarija Krauthaker predstavila je svoja vina prije izlaska na tržište; Krauthaker Pinot sivi 2016., Krauthaker Sauvignon 2016., Krauthaker Graševina 2016., Krauthaker Rosé Cuvée 2016., Krauthaker Chardonnay Rosenberg 2015., Krauthaker Syrah 2015. te Krauthaker Zelenac Kutjevo 2009.

Vinarija Krauthaker - 3 (Foto: PR)Vinariju je osnovao Vlado Krauthaker 1992., a u poslu mu pomaže i kćer, enologinja Martina Krauthaker Grgić. Vinogradi su smješteni na osunčanim padinama Krndije, području pogodnom za ekološki uzgoj vinove loze. Kako bi se vratili starim tehnikama proizvodnje, poslovi obrade zemlje i vinove loze obavljaju se s konjima.

Vinarija Krauthaker - 2 (Foto: PR)U proizvodnji posebna se pozornost posvećuje autohtonoj domaćoj sorti, graševini, a uz nju uzgajaju se i poznate svjetske sorte grožđa. Iz podruma Krauthaker izlazi ukupno 25 različitih etiketa. Vina Krauthaker prepoznata su i u inozemstvu te se nalaze na vinskim kartama poznatih svjetskih restorana u Londonu, poput Moti Mahal, The Fat Duck, Thomas Cubitt i China Tang, u Bordeauxu La Cape i La Cite du Vin te u švedskom Malmu, u restoranu s michelinovom zvijezdom Bloom in the Park.

Vlado Krauthaker (Foto: PR)Zanimljivo je da u Hrvatskoj jedino vinarija Krauthaker proizvodi vino od sorte zelenac, a pridaje mu se posebna pažnja. Zelenac može stajati uz bok Graševini. Vino je specifične arome, bogatog tijela, privlačne svježine, izražene voćnosti i dugog završetka.