Kutjevo d.d. velikim je slavljem obilježilo blagdan Svetog Vinka, zaštitnika vinograda, vinogradara i vinara. Vincekovo predstavlja jednu od najvažnijih tradicionalnih pučkih svetkovina loze i vina kojoj se svake godine u Kutjevu pridaje velika pozornost. 

Svečanost je održana na položaju Vinkomir, jednom od najljepših vinogradarskih položaja kutjevačkog i hrvatskih vinogorja, idealnom mjestu za obilježiti početak nove vinogradarske godine. Proslava blagdana Svetog Vinka i uživanje u vrhunskim vinima prilika je za zahvaliti se svima za iznimno uspješnu poslovnu 2018. godinu u kojoj je Kutjevo d.d. prodalo rekordnih pet milijuna litara vina.

Kao i svake godine do sada, održano je tradicionalno rezanje prvih trsova i blagoslov vinograda u kojem su uz vlasnika, g. Envera Moralića, sudjelovali g. Stjepan Mesić, gradonačelnik Kutjeva g. Josip Budimir te ostali visoki dužnosnici iz javnog i političkog života.

Proslavi je prisustvovalo više od 800 gostiju - poslovnih partnera i suradnika, predstavnika državnih i lokalnih vlasti i zaposlenika. Gosti su tom prigodom uživali u gastronomskim delicijama kutjevačkog kraja, kušanju kraljice svih vina – kutjevačke vrhunske graševine i drugih samo biranih vina iz bogate ponude podruma Kutjeva d.d. Bogat zabavni program okrunio je nastup Dyaco Benda i Indire Levak te je prisutne oko ponoći oduševio spektakularni vatromet kao vrhunac večeri.

„Točno prije godinu dana dali smo vam jamstvo da ćete u godini koja je iza nas imati prilike uživati u samo najboljim vinima iz jednog od najljepših i najstarijeg vinskog podruma, podruma čija tradicija proizvodnje seže gotovo 8 stoljeća u povijest, a da smo imali pravo upravo tako govoriti svjedoče prošlogodišnja samo najsjajnija odličja osvojena na domaćim i inozemnim sajmovima i ocjenjivanjima vina.Posebno smo ponosni na prošlogodišnjih prodanih rekordnih pet milijuna litara vina što je samo kruna našeg predanog rada i višegodišnjih ulaganja u vinogradarsku i vinarsku proizvodnju", naglasio je predsjednik Uprave Kutjeva Josip Ređo.

Kutjevo d.d. je simbol hrvatske kontinentalne vinske kulture. Kroz dugu povijest od više od osam stoljeća, potrošači je prepoznaju kao odraz kvalitete i povjerenja te kao generatora razvoja cijelog kutjevačkog kraja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju