Gordon Ramsay voli curry, ali zna vrlo malo o pravoj indijskoj kuhinji. Stoga u prvoj sezoni serije prvi put odlazi u Indiju kako bi otkrio potpuno novi kulinarski svijet. Istražujući ono što je za njega potpuno djevičanski kulinarski teritorij, Gordon se upušta u čudesnu gastronomsku potragu i otkriva nevjerojatnu raznolikost indijskih kulinarskih tradicija, a pritom uranja u sve aspekte indijske kulture, koliko god izazovni, nepoznati i ekstremni oni bili. Naučite kako rezati luk poput Gordona Ramsaya.

Gordon uči kuhati razna autentična indijska jela koja su specifična za područja koja posjećuje i usput upoznaje fascinantne kulinarske mentore. Gledatelji će također imati priliku vidjeti kako Gordon sudjeluje u fizički zahtjevnim kuharskim izazovima. Primjerice, pokušat će kuhati za više od 1.000 gostiju na vjenčanju u Lucknowu i učiti pripremati složeni biryani – s jajetom u prepelici koja se nalazi u piletu, koje se pak nalazi u kozi – od legendarnog kuhara Imtiaza Qureshija! Saznajte kojih 10 nevjerojatnih stvari možete pronaći samo u Indiji.

U ovome trodijelnome serijalu, Gordon će prvo putovati kroz sjevernu Indiju u potrazi za autentičnim verzijama popularnih indijskih jela s kojima je odrastao, a zatim će se uputiti na sjeveroistok, gdje će otvoriti štand s hranom, te naposljetku odlazi na jug Indije, gdje će naučiti više o vegetarijanskim i ribljim indijskim jelima.

Prva sezona kulinarskog putopisa 'Velika avantura Gordona Ramsayja', kreće od 5. ožujka na Doma TV, a ovdje možete saznati više.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju