Mjesto iz snova! Smješten na osam metara visokoj stijeni i sa svih strana okružen Indijskim oceanom, koji se za vrijeme plime popne čak 5 metara, restoran Rock koji je otvoren prije tri godine pruža sjajnu hranu, ali i jedinstven doživljaj i fantastičan pogled na ocean.

Za vrijeme plime do restorana je nemoguće doći pješke jer je smješten na usamljenoj stijeni u moru. Jedino je do njega moguće doplivati, ili ako je oseka, došetati. Obzirom da se gosti zadrže najčešće do kasnih večernjih sati kad ponovo počne plima, osoblje ih preveze brodom do obale.


Restoran koji izgledom najviše podsjeća na mješavinu kolibe i bungalova sagrađen je od lokalnih materijala, najviše drveta, a ima i prekrasnu terasu s ukupno 45 mjesta.

Vlasnik kome je pala na pamet ideja otvaranja ovog sjajnog i unikatnog objekta jest lokalni ribar, koji gostima svaki dan priprema hranu ulovljenu koji metar od kuhinje. Ribe, hobotnice, razne školjke, rakovi - svakodnevno su na meniju, a uz njih možete kombinirati i veliki izbor vina za potpuni užitak.


U svakom slučaju, ako vas put nanese negdje u Zanzibar, nemojte propustiti priliku i ne pojesti nešto u restoranu Rock. Kako bi rekli AC/DC - Let there be rock!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju