U petak, 13. veljače u 18 sati i ponovno u subotu, 14. veljače 2015. u 18 sati u planetariju Tehničkog muzeja u Zagrebu, Savska cesta 18, održat će se popularno predavanje za građanstvo na temu:

Valentinovska noć pod zvijezdama

Predavač je Ante Radonić, voditelj planetarija.

Svake godine Valentinovska noć je drukčija. Ove godine ona je posebna. Saznat ćete koji su planeti sada u povoljnom položaju za promatranje golim okom i vidjeti gdje se upravo nalaze. Planet Jupiter sada se vidi tijekom cijele noći i sasvim ga je lako pronaći na nebu. Venera se upravo nalazi prividno sasvim blizu planeta Marsa.


Upoznat ćete se s raznim zviježđima i potražiti najljepše zvijezde našeg neba. U tijeku jednog sata doživjet ćete promjene koje se na nebu odigravaju tijekom jedne cijele noći. Bez obzira kakvo bude vrijeme, u kupoli Planetarija doživjet ćete zvjezdano Valentinovo s mjesečinom.

Istovremeno, zanimljivi događaji odigravat će se daleko od Zemlje. Europska međuplanetarna letjelica "Rosetta" upravo na dan Valentinova ima zadatak ostvariti rekordno nisko nadlijetanje kometa Čurjumov-Gerasimenko oko kojega kruži već mjesecima.


Dakle, zabava zajamčena, sve informacije na facebooku Tehničkog muzeja!

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju