Ove godine Uskrs dolazi jako rano, a to znači da ćemo uskoro jesti šunkicu, jaja i mladi luk, ali i da ćemo uskoro opet krenuti na put. A gdje je ljepše za Uskrs otputovati, nego na našu obalu dok još nije krcata turistima i može se uživati u koliko toliko prividnoj privatnosti. Ove godine jedan grad posebno se potrudio da privuče što više turista za uskršnje blagdane.

Supetar je najveći grad na otoku Braču, ali i gospodarsko, kulturno i turističko središte otoka. Prvi puta se spominje 1423. godine, a svoje ime duguje Svetom Petru. Kroz godine svog postojanja Supetar je rastao iz malog ruralnog naselja u grad, koji u 19. stoljeću postaje otočno upravno središte. Tada se i podižu prve barokne građevine uz samu obalu, ali i oko crkve sv. Petra koja je sagrađena 1733. godine. Zanimljivo je da je crkva izgrađena na temeljima stare crkve koja je izgorjela u požaru 1729. te su od nje ostala samo tri portala koja su ukomponirana u novu crkvu. No današnji oblik crkva je dobila tek 1887. godine kada je dograđena jer je stara crkva postala premala za brzo rastuće stanovništvo.

Bogato kulturno-povijesno nasljeđe, kao što je mauzolej obitelji Petrinović, djelo Tome Rosandića, ali i ranoromanička crkvica sv. Luke, iznad Supetra, s divnim pogledom na cijeli otok, samo su maleni dio koji svjedoči o bogatoj povijesti ovog grada, ali i otoka. No ono čime se Supetrani najviše ponose, zasigurno je njihov najpoznatiji umjetnik Ivan Rendić koji se smatra ocem hrvatskog modernog kiparstva. U samom centru Supetra, iznad Narodne knjižnice, nalazi se Galerija Ivan Rendić u kojoj se nalazi i njegova spomen zbirka.

No ono po čemu je Supetar drugačiji zasigurno je Waterman Supetrus Resort koji nudi raznolikost smještaja iznimne ljepote i kvalitete. Riječ je o resortu koji na jednom mjestu nudi sve što jednom turistu treba za savršen odmor. Ako kojim slučajem trebate još nešto više, rado će se pobrinuti da vam to i ostvare.

Tako ove godine Waterman Svpetrus Resort slavi Uskrs sa stilom. Avanturistički lov na uskršnja jaja koji se organizira na prostorima resorta biti će prava zabava za vaše mališane, kojima je sigurno potreban odmor od školskih obaveza. Potraga za jajima započet će bogatim uskršnjim doručkom nakon kojeg slijede brojne igre, ali i radionice za djecu. Ne treba spomenuti da sve sudionike očekuju bogate nagrade.

Kako biste svojim klincima pružili odmor od školskih obaveza a sebe maknuli od svakodnevice i napornih obaveza uputite se na Supetar gdje će vas dočekati širokih ruku, ali i bogate ponude koja će vas ostaviti bez daha.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju