Otvorena od devet ujutro pa sve do ponoći i potpuno besplatna, ova umjetna plaža proteže se 3 i pol kilometara, između dva mosta, Pont Neuf pa do Pont de Sully.

Na više od kilometrima pijeska, posjetitelji mogu uživati u košarci, ragbiju, odbojci ili u sunčanju na plaži koja je ispunjena ležaljkama i palmama.

Naravno, Francuzi ni ovdje nisu zaboravili na umjetnost, te se tako na plažama može vidjeti izložba inspirirana Nilom pod pokroviteljstvom Louvrea, pokretna knjižnica, ali i posebni događaji vezani uz vječnog Malog princa.

>> Francuska: Top 10 destinacija za odmor kakav sanjate

Na plažama se još možete okušati u plesnim natjecanjima, tai chiu, stolnom nogometu, a tu su i razne aktivnosti prilagođene djeci.

Uz Seinu, svoju plažu dobio je i Bassin de la Villette, koji se može pohvaliti titulom najvećeg umjetnog jezera u Parizu. Nažalost po Parižane i njihove goste ove godine sve ljetne aktivnosti ostat će vezane samo za umjetnu plažu, a ne i brčkanje u Seini jer je zbog onečišćenja zabranjeno plivanje.

U slučaju da ipak skupite hrabrosti i skočite u rijeku, osim posjete liječniku, koja se preporučuje, pripremite se i na kaznu od 15 eura.

No, strpljenje bi se trebalo isplatiti, jer ako je vjerovati gradonačelnici Anne Hidalgo, Seina bi trebala biti čista i sigurna za plivače do 2024. godine, a do tad će maštoviti Parižani sigurno naći razlog da posjećuju umjetnu plažu u srcu grada.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju