Na zagrebačkoj adresi Jurišićeva 28 svoja vrata otvorilo je novo mjesto za pobornike zdrave kuhinje i načina života. Kao bistro i trgovina u jednom Food Expert za svakoga nudi ponešto  od ukusno pripremljenih obroka za svako doba dana do bogate ponude bio certificiranih domaćih i stranih proizvoda.

Ideju o pokretanju prvog raw food bistroa i trgovine u jednom potekla je iz sve veće potražnje za domaćom hranom koja osim zdravih sastojaka na stol donosi i nešto drugačije od dosadašnje ponude.
U ponudi bistroa mogu se iskušati raw food kombinacije domaćeg svježeg povrća, orašastih plodova i tropskog voća i povrća uz dodatak, kako je istaknuo osnivač Food Experta Vanja Snellersuperhrane iz cijelog svijeta, kao što su chia sjemenki, alge i maca prah.

Početna zamisao bila je kako spojiti zdravo i ukusno te istovremeno dokazati da načini pripreme raw hrane mogu biti maštovitiji i kreativniji od onih tradicionalnih. Ovakva prehrana može poslužiti i kao dijeta za mršavljenje i čišćenje organizma ili jednostavno za poboljšanje općeg zdravlja i imuniteta, stoga se nadamo da će kroz naša jela i sastojke koje koristimo Zagrepčani upoznati sve prednosti raw food delicija, poručio je Sneller, koji je za uređenje bistroa i trgovine angažirao cijenjenog arhitekta Marija Furčića.

Ponuda bistroa Food Expert uistinu je raznovrsna, a boje i mirisi sezonskih namirnica iz domaćeg uzgoja obećavaju gozbu svima koji se po sirove zalogaje odluče doći u centar grada. Svježe cijeđeni sokovi, kombinacije od sezonskog voća za doručak i maštovito pripremljena glavna jela od tjestenine, proljetnih rolica, salata i sushija nude fantastične okuse, baš kao i deserti od voća ili čokolade.

>Oreo cheesecake koji se ne peče i za koji vam treba samo jedna zdjela

Za one koji neke od ovih recepata žele iskušati u vlastitim kuhinjama, Food Expert trgovina nudi bogat izbor bio certificiranih i bezglutenskih artikala, dodataka prehrani, ulja, začina i ekstrakata. Od napitaka u ponudi se mogu naći biljna mlijeka, kokosova voda i mlijeko, guarana cola i napitak od aloe vere.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju