Tunel ljubavi na istoku Ukrajine u blizini grada Klevana dio je pruge koja vodi do Orzhiva. Dugačak je oko tri kilometra, a pruga je namijenjena teretnom vlaku na putu do tvornice koja prerađuje drvo.

Tunel kojem mnogi laskaju da je najromantičnije mjesto na planetu omiljeno je mjesto parova koji onamo dolaze testirati svoju ljubav, zbog čega se vlakovođe moraju iznimno koncentrirati kako ne bi došlo do nesreća.

Prema legendi, samo će se istinski zaljubljenima ispuniti želja koju zažele dok šeću prugom držeći se za ruke. Bez obzira na ljubav, šetnja ispod živog zelenila arkada pamti se čitav život (a i odlično izgleda na Instagramu).

Tunel je nastao tako što je vlak oblikovao grane svaki put kad bi prolazio tim putem do tvornice, otprilike četiri puta dnevno. No iza romantične priče krije se vojna tajna.

"Prvi dio pruge izgleda kao i svaki drugi, ali malo dalje drveće je gušće posađeno kako bi se prostor iza njega sakrio od neželjenih pogleda", ispričao je lokalni novinar Alla Sadovnyk te naglasio da je ta ruta imala važnu ulogu za vrijeme hladnog rata.

Napominje kako su tijekom paranoične sovjetske ere stabla posađena kako bi se sakrili vojna oprema i oružje. U blizini tvornice tunel se račva, a jedne tračnice vode do vojne baze u šumi u kojoj su se navodno u prošlosti odvijale svakojake tajne operacije.

  Antea u Dhaki: Grad koji se najbolje može opisati samo kao - kaos! Antea u Bangladešu - 18 Antea u Bangladešu - 1 Antea u Bangladešu - 21 +37 Antea u Bangladešu - 20

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju