Francuzi stari kruh – po mogućnosti brioš – namaču u slasnoj kombinaciji jaja, mlijeka, ekstrakta vanilije i začina te peku na maslacu kako bi dobili ukusno jelo koje je hrskavo izvana, a sočno i mekano iznutra.

Ako niste vješti u pripremi francuskog tosta, ne brinite se. Donosimo vam prečac, odnosno recept koji obuhvaća samo tri sastojka: stari kruh, maslac i sladoled. Točnije, rastopljeni sladoled od vanilije u kojem se kriške kruha mariniraju prije stavljanja na tavu.

Doručak - 2 Hrana i piće Doručkom po svijetu: Što se jede za najvažniji obrok u danu u raznim zemljama svijeta

Ovaj recept možete napraviti s najjeftinijim sladoledom od vanilije, ali dobro je znati da će oni kvalitetniji i kremastiji s višim udjelom mliječnih masti dati bolje rezultate.

Sastojci za francuski kruh:

nekoliko kriški starog kruha
rastopljeni sladoled od vanilije
maslac za prženje i posluživanje

Priprema:
1. Narežite stari kruh na kriške.

2. Rastopite sladoled od vanilije na sobnoj temperaturi ili u mikrovalnoj pećnici, pa u njega namočite kriške starog kruha.

Pogačice od lisnatog tijesta s pečenim jajima Hrana i piće Pečena jaja u lisnatom tijestu: Recept za prefin doručak koji će svi obožavati

3. Umočite kruh sa svake strane tako da sladoled u potpunosti prekriva površinu kruha.

4. Na tavi rastopite malo maslaca pa na njemu ispecite francuski tost. Pecite ga sa svake strane nekoliko minuta, odnosno dok ne dobije zlatnosmeđu boju.

5. Poslužite s komadićem maslaca te dodatnim namirnicama poput meda ili voća. Dobar tek!