Često istražujemo nove recepte za slasan doručak, kao što možete provjeriti u tekstu: 5 ideja za brzi doručak koji će vas dugo držati sitima, ali nakon jutarnje higijene i prvog zalogaja teško je sakriti grimasu. 

Ako ste nakon pranja zuba popili sok od naranče, ledeni čaj ili pivo onda znate kako grozan okus može imati sve osim vode. Za to je kriv jedan od sastojaka zubne paste - natrij lauril sulfat.

Taj deterdžentski dio paste za zube stvara pjenu prilikom četkanja kako bi se lakše proširila, ali i povećava propusnost sluznice čime omogućuje i drugim kemikalijama da se lakše apsorbiraju u organizam. Natrij lauril sulfat nalazi se i u omekšivačima, bojama, laksativima i insekticidima.

Odgovoran je za to što okusni pupoljci nakon higijene registriraju samo kisele i gorke okuse tako što blokiraju receptore za slatko. No to nije sve – razbijaju fosfolipide, masne molekule koje izgrađuju membrane svih stanica i čuvaju nas od toga da nas preplave gorki okusi.

Jedan od načina na koji doručak može imati dobar okus nakon jutarnje higijene je promjena paste za zube. Odaberite onu koja na popisu sastojaka nema sodium lauryl sulfate, odnosno SLS.

Po pisti voze auti i avioni! Je li ovo najopasniji aerodrom u Europi? Zračna luka Gibraltar - 2 Zračna luka Gibraltar - 1 Zračna luka Gibraltar - 4 +2 Zračna luka Gibraltar - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju